Au condus cu 1-0 la Târgu Jiu dar au plecat fără puncte

Ripensia Timișoara a încheiat anul fără victorie în deplasare în acest sezon deși venise la Târgu Jiu cu gândul la cele trei puncte. Meciul cu ACS Viitorul Târgu Jiu s-a încheiat cu scorul de 3-1 pentru gazde, după ce oaspeții au condus cu 1-0 la pauză.

Deși, la pauză, a condus cu 1-0 la Târgu Jiu, Ripensia Timișoara a pierdut ultimul joc din 2022, scor 1-3 cu ACS Viitorul Târgu Jiu. Bănățenii au început în forță meciul din Oltenia și au modificat tabela încă din minutul 6, prin fundașul dreapta Claudiu Zamfirescu, al cărui șut, de la peste 30 de metri, a poposit sub transversală. În minutul 27, Cristian Gavra a ratat, incredibil din 10 metri, iar până la pauză ocaziile clare de gol au lipsit din peisaj și Ripensia a intrat la cabine cu avantaj minim.

Partea secundă a fost mult mai dinamică, cu ocazii de ambele părți. Tonul a fost dat de Claudiu Dragu, care a egalat în minutul 52 cu o lovitură de cap, din 7 metri, din centrarea de pe partea stângă de atac a nou-intratului Gîrbiță. Gazdele au preluat conducerea în minutul 66, tot după o centrare din partea stângă, valorificată, cu piciorul, din cădere, de același Dragu. Tot de pe flancul stâng de atac a venit și cea mai mare ocazie a gazdelor, în minutul 57, când balonul centrat de Dodoi a șters transversala și a picat în picioarele lui Dragu, care, aflat lângă bara laterală, n-a fost pe fază și a scăpat mingea în afara terenului. În minutul 87, Fridrich putea egala printr-un gol asemănător lui Zamfirescu, dar portarul a fost de data aceasta la post și a reușit să respingă, cu dificultate, în corner, moment în care s-a lovit și de bara din stânga și a avut nevoie de îngrijiri medicale. De la margine s-au arătat 6 minute de prelungiri, dar ultimul gol al partidei s-a marcat tocmai în minutul 90+8, când Florin Răsdan a înscris, cu o lovitură liberă, de la 20 de metri, plasată la firul ierbii, în dreapta portarului Dobre.

Meciul de la Târgu Jiu disputat pe un stadion aproape gol s-a încheiat cu scorul de 3-1 pentru gazde și Ripensia a coborât pe locul 15 în clasament, cu doar 16 puncte după 16 etape.

Vizualizări: 938

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: