Medic: Orice pe lumea asta are contraindicații

Președintele Patronatului Medicilor de Familie din Gorj, Mihai Moisescu, a vorbit despre cine poate să își facă vaccinul anti-Covid, dar și despre contraindicațiile care pot să apară. Medicul spune că bolnavii cronici nu trebuie să renunțe la tratament înainte de vaccinare, aceasta fiind una dintre dilemele populației.

”Orice pe lumea asta are contraindicații. Sub nicio formă nu se renunță la tratamentul pe care-l au cei care suferă de boli cronice. Există o contraindicație pentru cei care au afecțiuni acute, fiind vorba despre febră sau stări de rău. Vaccinarea se amână câteva zile. Există o contraindicație pentru cei care au vârste înaintate și au afecțiuni care sunt în stadii terminale, în rest se pot vaccina liniștiți”, a spus medicul Mihai Moisescu, la Radio Infinit.

Moisescu a mai afirmat faptul că are peste 100 de pacienți pe care i-a înscris la vaccinare. ”Am peste 100 de persoane pe care le-am programat și au început deja să se vaccineze. Eu m-am implicat 100% ca prieten, ca om. Ca prieten le spun să se vaccineze, însă ca medic le spun să se informeze”, a mai afirmat Moisescu.

Până astăzi, 25 ianuarie 2021, ora 14.00, în Gorj s-au primit 9285 doze vaccin anti-Covid și au fost vaccinate 7758 persoane.  

Vizualizări: 1,424

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: