Băgaţi la zdup pentru contrabandă cu ţigări

Poliţiştii au confiscat vineri seara 1400 de pachete de ţigări de contrabandă provenite din Serbia. Doi bărbaţi au fost reţinuţi de poliţişti pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi deţinere ilicită de ţigarete fără a avea marcaj legal. Unul dintre aceştia era „client“ vechi al poliţiştilor.

Primul care a căzut în plasa poliţiştilor a fost un bărbat de 45 de ani din comuna Baia de Fier, care a fost oprit în trafic. El transportat 200 de pachete de ţigări ce aveau aplicate banderole de marcaj de proveninţă Serbia.

În urma cercetărilor şi a declaraţiilor suspectului, oamenii legii au stabilit faptul că acesta a achiziţionat pachetele de ţigări de la un bărbat din Târgu-Jiu în vârstă de 48 de ani, un cunoscut al secţiei de Poliţie. Acesta a mai fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore în urmă cu câteva luni, tot pentru contrabandă cu ţigări.

Pe târgujian se pare că nu l-a speriat nici dosarul penal, nici orele petrecute în arest şi şi-a continuat activitatea de comercializare a ţigărilor de contrabandă. Sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, a fost efectuată o percheziţie domiciliară la locuinţa suspectului din municipiu, ocazie cu care au fost găsite 1.220 pachete de ţigări.

Întreaga cantitate de ţigări a fost confiscată de oamenii legii, iar cei doi suspecţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore.

Suspecţii au fost prezentaţi sâmbătă Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a decis ca cel care cumpăra ţigările de contrabandă să fie cercetat în libertate, iar pe numele „furnizorului”, magistraţii au emis mandat de arestare preventivă pentru 15 zile.

Poliţiştii continuă cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a suspecţilor.

Vizualizări: 155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: