Condamnat pentru ucidere din culpă

Un tânăr de 25 de ani din Craiova, student la Politehnica București, a fost condamnat pe 15 noiembrie la un an și jumătate de închisoare, pentru ucidere din culpă. Sentința pronunțată de Judecătoria Novaci este cu suspendare.

Este vorba de un accident mortal care a avut loc în iulie 2018, pe DJ661 Târgu Cărbunești - Săcelu, la intersecția cu DN 67. Tânărul nu a acordat prioritate de trecere unei autoutilitare ce se deplasa pe drumul prioritar, intrând în coliziune cu acesta.

În urma impactului a rezultat decesul unei pasagere de pe bancheta din spate și rănirea a încă doi pasageri din mașina condusă de tânăr.

La respectiva intersecție, șoferul a redus viteza de circulație, deși ar fi avut obligația să oprească autoturismul, având în vedere marcajul aferent indicatorului cu semnificația „Oprire”. Nu s-a asigurat în mod corespunzător la pătrunderea în intersecție, neacordând prioritate de trecere autoutilitarei ce se deplasa pe DN 67 - drum cu prioritate - din direcția Bengești Ciocadia către Tg-Jiu.

La un moment dat a văzut autoutilitara, a virat stânga, dar a fost prea târziu, neputând evita impactul cu autoutilitara.

Vizualizări: 2,091

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: