Au ieşit pe poarta puşcăriei şi au comis noi spargeri

Doi tineri din Gorj şi Vâlcea s-au „specializat” în furturi din locuinţe. Condamnaţi pentru spargerile date, cei doi prieteni s-au reunit imediat după ce au fost eliberaţi. Au uitat rapid ce-i aşteaptă dincolo de poarta închisorii şi au ticluit un nou plan pentru a face rost de bani fără pic de muncă. Pentru asta şi-au mutat activitatea infracţională din municipiul Drăgăşani – Vâlcea în oraşul lui Brâncuşi. Nu a durat mult şi au fost prinşi în timp ce furau bijuterii dintr-un apartament din Târgu Jiu. Tinerii sunt suspecţi şi în cazul altor şapte furturi comise în oraş.

Trei tineri au fost prinşi pe 22 iulie în timp ce dădeau lovitura într-un apartament din municipiul Târgu Jiu. Marian Gabriel Popescu, zis „Marmeladă”, din comuna gorjeană Văgiuleşti, şi Venus Cosmin Cucoş, din Drăgăşani, judeţul Vâlcea, au fost arestaţi pentru 30 de zile. Un alt tânăr din Gorj, Bogdan Flavius Popescu, acuzat de complicitate la furt, a fost arestat la domiciliul său din comuna Godineşti, tot pentru o lună.

Cei trei au sub 25 de ani. Ei au furat din apartament bijuterii din aur în valoare de 5.000 de lei, fiind suspecţi şi în cazul altor şapte furturi comise în oraş. Vineri, 16 august, Judecătoria Târgu Jiu a decis să menţină şi să prelungească cu încă o lună măsurile dispuse în cazul lor.

Hoţii „de la parter”

Doi dintre tineri se pot lăuda cu un CV infracţional bogat. Cucoş şi „Marmeladă” au fost condamnaţi, în 2017, pentru spargerile date în municipiul Drăgăşani. Ei au fost acuzaţi că au prăduit cinci apartamente, ce se aflau la parterul blocurilor, prejudiciul trecând lejer de 30.000 de lei.

Tinerii forţau ferestrele cu şurubelniţele şi sustrăgeau, în mod special, bijuterii de aur, parfumuri, telefoane sau laptopuri. Ei au fost încătuşaţi pe 31 decembrie 2016 şi condamnaţi ulterior la 2 ani de închisoare. Complice le-a fost un alt tânăr din Târgu Jiu.

Cei doi prieteni în fărădelegi au fost liberaţi condiţionat din Penitenciarul Târgu Jiu, anul trecut. Nu au respirat prea mult aerul libertăţii, pentru că s-au reîntors după gratii, pentru furt calificat în formă continuată.

Vizualizări: 2,611

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: