Daună totală! Şofer din Gorj, despăgubit de compania de drumuri

Un bărbat din Târgu Jiu a câştigat în instanţă despăgubiri de circa 30.000 de lei de la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Suma reprezintă contravaloarea maşinii avariate şi daune morale de 10.000 de lei. Se întâmplă la mai bine de trei ani după ce maşina şoferului din Gorj a fost distrusă pe Transfăgărăşan.

Gorjeanul se afla împreună cu fiul său, când la ieşirea din tunelul Bâlea Lac, poarta metalică ce asigură închiderea tunelului s-a desprins şi a căzut peste maşină.

Autovehiculul, un Ford Focus, a fost grav avariat, fiind necesară tractarea acestuia pe o platformă specială. Incidentul a avut loc pe 25 august 2015.

Daună totală

Rămas fără maşină, şoferul din Gorj a cerut despăgubiri în instanţă. Potrivit unui raport de expertiză tehnică judiciară auto, aflat în dosarul de la Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, s-a constatat că autoturismul a suferit o daună totală. Ca atare, instanţa a decis ca proprietarul maşinii să fie despăgubit cu 19.451,52 lei, cât valora autoturismul avariat la momentul producerii incidentului. În plus, gorjeanul a solicitat şi plata unor daune morale de 20.000 de lei.

Nemaiputând folosi maşina, bărbatul a reclamat că a făcut naveta până în oraş, cu bicicleta, el locuind la 6 kilometri de Târgu Jiu. A adus în discuţie şi şocul emoţional prin care a trecut fiul său, aflat atunci în clasa a IV-a. Copilul a trebuit să participe la şedinţe de consiliere psihopedagogică, pentru a depăşi situaţia.

Judecătorii din Bucureşti au decis, la finele anului trecut, acordarea unor daune morale de 10.000 de lei. Nemulţumită de decizie, CNAIR, administratorul tunelului, a contestat decizia la Tribunalul Bucureşti.

foto arhiva

Vizualizări: 7,899

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: