Vrea să extindă cultura de cătină din Târgu Cărbunești

Cultura de cătină din Gorj va fi extinsă. Ilie Potecaru, cel care a pornit această investiție în Târgu Cărbunești, are în plan să extindă cultura cu încă zece hectare.

Un business pornit dintr-o necesitate a început să devină o afacere prosperă pentru Ilie Potecaru, un antreprenor cu experienţă în domeniul imobiliar, care de nouă ani are o cultură de 44 de hectare de cătină, cultivată în sistem ecologic, în judeţul Gorj.

Pentru acest an, aşteptările privind producţia sunt în medie de 20 de tone/hectar, ceea ce presupune aproape 400-500 de tone de cătină, apropiindu-se de maximul de 1.400 de tone din 2020, cel mai bun an pentru companie, încheiat cu afaceri de 1 mil. euro, scrie zf.ro.

„Totul a pornit în 2013, când l-am operat pe tatăl meu de cancer, la un spital din Viena, şi după operaţie am aflat că avea metastază generalizată şi doctorii nu îi mai dau prea multe şanse. Apoi, am discutat cu un medic oncolog din Italia şi mi-a dat o reţetă pe care să o fac din cătină, miere pură şi apă de izvor alcalină. Tata s-a făcut bine şi astfel am dezvoltat businessul, pe care acum îl fac cu plăcere“, a povestit Ilie Potecaru.

În viitor, vrea să extindă cultura. "Avem cerere mare pentru cătină din străinătate, în special din Franţa. Caut teren în zonă, pentru că încerc să extind cultura cu încă 10 ha", a mai spus antreprenorul.

Plantația ecologică de cătină din Gorj este cea mai mare din România. Anul trecut, a trezit și interesul celor de la Discovery, care au filmat acolo un material despre cum se culeg fructele și cum se întreține plantația.

Galerie foto


Vizualizări: 6,661

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: