Au început înscrierile la licee

Absolvenţii claselor a opta s-au reîntors ieri pe băncile şcolii împreună cu părinţii pentru a se înscrie la liceu. În prezenţa diriginţilor ei au completat fişele de înscriere, optând în felul acesta pentru o unitatea de învăţământ liceal din judeţul Gorj. Cu toate că înscrierile se pot face până pe data de 26 iunie, au existat cazuri în care toţi elevii unei clase au fost la primele ore ale dimineţii să-şi aleagă liceul la care doresc să studieze mai departe.
În acest an în unităţile de învăţământ liceal sunt disponibile peste 4.600 de locuri. Aproximativ 4.320 de elevi din judeţul Gorj care au promovat clasa a opta pot până pe data de 26 iunie să-şi facă cererile cu opţiunile pentru înscrierea la liceu. Nici nu a început bine înscriere şi au existat cazuri în care toţi elevii unei clase au venit dis de dimineaţă la şcoală pentru a-şi completa fişele. Emoţiile elevilor şi mai ales ale părinţilor vor dispărea pe data de 3 iulie când se va face repartizarea computerizată şi fiecare va şti liceul la care a fost declarat admis. Liceele de prestigiu din municipiul Tg-Jiu sunt în continuare preferate de majoritatea elevilor şi părinţilor ,, Prima mea opţiune a fost Colegiul Naţional ,,Tudor Vladimirescu,, , urmat de celelate licee cu renume din Tg-Jiu. Acum aştept să văd unde voi intra”, preciza un absolvent de clasa a opta. 

Sugestii de la Inspectorat

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar le sugerează atât copiiilor cât şi părinţilor să treacă pe cereri cât mai multe opţiunii pentru a nu risca să rămână fără nici un loc în licee după repartizarea computerizată.”În această perioadă în care elevii îşi completează opţiunile cu privire la înscrierea în învăţământul liceal, îi sfătuim în primul rând să pună un număr cât mai mare de opţiuni. Sunt două modalităţi de completare adică atunci când un elev îşi doreşte cu orice preţ un anumit liceu, pune în ordinea preferinţelor secţiile din liceu respectiv, iar când doreşte un anumit profil, pune în ordine liceele care le vrea şi care au profilul respectiv. Există un mare pericol atunci când numărul de opţiuni nu este destul de mare pentru că există riscul nerepartizării fie şi pentru câteva sutimi”, a precizat Nicolae Mergea, inspector general, care mai spune că aproximativ 35 de absolvenţi de clasa a opta din alte judeţe ale ţării au venit în Gorj pentru a se înscrie la un liceu de aici.


Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: