Au început școala în clase înghețate. Primar: Nu este normal

Situație greu de explicat într-o comună din Gorj, acolo unde elevii au fot primiți în frig în prima zi din semestrul al doilea. Se întâmplă la cele două școli din comuna Godinești. Primarul din localitate susține că a primit asigurări că totul este în regulă la școli, iar acum elevii se încălzesc cu radiatoare, după ce în prima zi au înghețat de frig.

Situația de la Godinești îi nemulțumește pe părinți, pentru că a fost timp suficient pentru pregătirea școlilor. ”Vreau să vă informez că elevii din Godinești nu au căldură în clase, iar în prima zi au tremurat de a venit fata acasă cu mâinile vinete, marți la fel. Cică nu merge centrala. Oare ce a păzit primăria?”, este sesizarea trimisă de un părinte.

Nici autoritățile locale din Godinești nu-și explică de ce s-a ajuns în această situație. Primarul susține că a primit asigurări că totul este în regulă în școli și orele pot să înceapă în condiții normale, lucru care nu s-a întâmplat. ”Sincer, nici eu nu îmi explic ce s-a întâmplat. Vineri mi s-a spus că totul este în regulă, iar luni am constatat că nu merg centralele nici la școala de la Pârâul de Pripor și nici la Godinești. Le-am atras atenția să fie responsabili și atenți, pentru că nu mi se pare normal ca, după atâta timp în care școlile au fost închise și se puteau face reparații, să avem acest gen de probleme. Am trimis meseriași la centrale și la școala din Pârâul de Pripor s-a rezolvat problema de luni, iar la Godinești s-ar putea să fim nevoiți să schimbăm centrala”, a declarat primarul Aurariu Coman.

Ca soluție imediată s-a dispus mutarea elevilor într-un corp al școlii din Godinești unde este căldură, iar acolo unde nu s-a putut elevii se încălzesc cu radiatoare. ”La școala din Godinești sunt 44 de elevi, iar 32 din ei au fost mutat într-un alt corp al clădirii unde funcționează centrala, iar restul au rămas acolo și se încălzesc cu radiatoare. Preșcolarilor li s-a transmis să nu mai vină la grădiniță până la remedierea problemei, numai că 5 copii au fost aduși la grădiniță și se încălzesc și ei tot cu radiatoare. Este regretabil ce se întâmplă”, a mai spus primarul din Godinești.

Vizualizări: 2,224

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: