Au mers peste ministru să ceară salarii mai mari. “E cam miștocar”

Liderii sindicali din Complexul Energetic Oltenia au mers miercuri la ministrul Energiei, Virgil Popescu, în speranța că îl vor convinge să accepte un alt buget la companie, în care să fie prinse majorări salariale pentru cei 12 mii de salariați. Li s-a spus că legislația în vigoare nu permite creșterea salariilor la companiile de stat aflate pe pierdere.

Virgil Popescu le-a promis totuși că va discuta subiectul cu premierul Cîțu și cu ministrul de Finanțe, după care le va comunica liderilor sindicali care este punctul de vedere al guvernului.

Ion Popescu, președintele Sindicatului Renașterea de la Cariera Jilț Sud, a spus că ministrul i s-a părut miștocar. “Domnul ministru e prea zâmbăreț, ca să folosesc un cuvând mai țărănesc, e cam miștocar dânsul. În unele momente o dădea la miștocăreală cu noi. Înseamnă că este foarte sigur că mâine, după discuțiile cu premierul Cîțu, ne va da un rezultat pozitiv, altfel nu-mi explic comportamentul dânsului”, a spus Popescu.

Acesta a povestit cât de dezolantă este imaginea ministerului. “Am fost la minister, acolo era plin de buruieni, cade tencuiala, steagul tricolor românesc este rupt”, a fost prima impresie a liderului sindical. “Am stat aproximativ două ore la discuții cu ministrul și cu secretarii de stat. Am solicitat două lucruri, sporurile și adaosurile să fie incluse în salarii și o creștere salarială”, a spus Popescu la Gorj TV.

Liderii sindicali au plecat la la minister așa cum s-au dus. Virgil Popescu le-a spus că o să discute joi cu premierul Cîțu și o să le comunice rezultatul vineri sau luni. “Nu am vrut să plec de la minister fără un rezultat concret și i-am cerut să îmi dea o motocositoare să tai buruienile și o scară să schimb steagul. Nu e dotat Ministerul Energiei cu motocositoare și cu scară”, a spus Popescu.

Vizualizări: 8,547

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: