Negocierile pentru salarii, reluate după întâlnirea cu ministrul

Negocierile pentru majorări salariale la Complexul Energetic Oltenia s-au blocat, a anunțat Ion Rușeț, președintele Directoratului companiei.

Sindicatele au cerut creșteri salariale și introducerea unor sporuri în salarii, dar negocierile au fost amânate, liderii sindicali dorind să aibă mai întâi o întâlnire cu ministrul Energiei.

“S-a solicitat în primă fază o simulare pe trei subunități privind introducerea sporurilor în salariu. După aceea au fost discuții pe sporurile nepermanente, care au efect și acestea în fondul de salarii. Aici ne-am blocat, când am discutat la sporul de sâmbete și duminici”, a spus Ion Rușeț la Tele 3.

Practic, administrația ar fi acceptat introducerea în salariu a sporului de producție și a sporului de carieră, care ar fi însemnat circa 1800 de lei brut, dar cu diminuarea sporului pentru sâmbetele și duminicile lucrate.

La negocierile de acum o săptămână se propusese un spor fix pentru zilele libere lucrate, dar acum nu s-a mai dorit. Pentru că, spune Rușeț, “sunt salariați, de la șefi de sector în sus, care sunt perdanți printr-o variantă de spor fix”. La fel, la o diminuare a procentului, sunt persoane care ar pierde la salariu.

Rușeț a spus că a remarcat și o indisponibilitate din partea sindicatelor pentru un dialog constructiv.

Vizualizări: 4,538

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: