Tichete sociale pentru familiile cu venituri reduse din Rovinari

Familiile cu venituri modeste din orașul Rovinari nu vor trebui să-și facă griji, pentru că vor avea ce pune pe masă de Paști. Primăria și Consiliul Local Rovinari oferă tichete sociale cetățenilor al căror buget se situează până la 530 lei pe lună, pe membru de familie. Tichetele oferite de administraţia locală diferă în funcţie de numărul de membri al familiei. Rovinărenii care vor să beneficieze de acest sprijin vor putea depune solicitări în acest sens până la mijlocul lunii aprilie.

Tichetele sociale vor fi distribuite familiilor nevoiaşe din Rovinari în funcţie de numărul de membri. Astfel, persoanele singure beneficiază de un tichet social în valoare de 60 de lei, familiile compuse din 2-3 membri de două tichete, cele formate din 4-5 membri de trei tichete, iar familiile care depășesc 6 membri vor beneficia de patru tichete. Autoritățile locale spun că, după centralizarea tuturor cererilor, vor aproba sumele aferente tichetelor sociale într-o ședință extraordinară de Consiliu Local. "O să strângem cererile până pe data de 15 aprilie. În data de 18 aprilie vom face o ședință extraordinară prin care vom aproba numărul exact de tichete. Întâi le centralizăm cererile, ca să nu comandăm mai multe tichete sociale decât este nevoie. Toate cererile vor fi onorate. Toți cei care se încadrează sunt așteptați să depună cererile", a declarat Claudiu Vodislav, primarul orașului Rovinari.

Acte necesare
Doritorii pot depune solicitările pentru tichete sociale la Clubul Vârstnicilor, între orele 10-15. Solicitanţii vor primi un bon de ordine, pe care persoana înscrisă îl va prezenta la distribuirea tichetului în data programării. Solicitanții trebuie să depună următoarele documente: actele de identitate ale solicitantului și ale membrilor familiei; acte de stare civilă; certificatele de naștere pentru persoanele cu vârsta de până în 14 ani; hotărâre definitivă și irevocabilă de încredințare a minorilor/de încuviințare a adopției/hotărâre de plasament; persoanele majore care frecventează cursurile școlare, forma de zi, vor prezenta adeverință de la unitatea școlară; veniturile persoanei singure sau ale familiei se dovedesc cu adeverințe privind salariul, cupoane, mandate sau taloane; cererea și declarația pe propria răspundere sub sancțiunile prevăzute de Codul Penal.

Vizualizări: 641

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: