Ioana Işfan a luat doar două note de 9 in patru ani

Ioana Ișfan, fiica inspectorului școlar general adjunct Ion Ișfan, va reprezenta Gorjul la Olimpiada Națională de Științe pentru Juniori, ce va avea loc peste două săptămâni la Constanța. Ioana a obținut nota maximă la Evaluarea Națională și a finalizat clasa a VIII-a tot cu nota 10.00. Aceasta a studiat într-o clasă de elită de la Școala Generală ”Constantin Săvoiu” din Târgu Jiu, unde trei elevi au primit media maximă la examenul de absolvire.

Ioana poveste că subiectele de la acest examen au fost potrivite pentru generația sa. ”A fost destul de bine, a fost o controversă la prima probă la limba română, dar eu am optat pentru varianta care era și inițial în barem. Subiectele au fost potrivite pentru nivelul de pregătire al generației din care fac parte și consider că notele, mai ales de la școala noastră, ne fac cinste și merită toată aprecierea”, spune Ioana Ișfan. Pentru olimpiada de la Constanța la care trebuie să participe în perioada 14-19 iulie se pregătește câte patru sau cinci ore pe zi. Anul trecut elevul acestei unități de învățământ, Dumitru Călugăru, s-a întors cu medalia de argint de la Olimpiada Internațională de Științe pentru Juniori, făcând parte din elita mondială. ”Urmează Olimpiada Națională de Științe pentru Juniori, o olimpiadă multidisciplinară care implică cunoștințe de chimie, fizică și biologie, care va avea loc peste două săptămâni la Constanța și este rezultatul obținerii locului I la etapa județeană”, spune aceasta. Eleva va studia în următorii patru ani la Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu, iar pe viitor intenționează să urmeze Facultatea de Medicină. ”Cred că voi merge la Colegiul Național Tudor Vladimirescu. Țin cont de pregătirea profesorilor când spun asta și de numeroasele rezultate la olimpiadele școlare. Mai mult, și mama mea a terminat acest liceu și pot să spun că este o tradiție în familie. Sper că va fi bine și de la toamnă la liceu. Până anul trecut aș fi urmat matematica, dar anul acesta am descoperit chimia, fizica și biologia și poate o să merg la medicină pe viitor”, mai menționează aceasta. Ioana mai are un frățior în clasa I care studiază la această unitate de învățământ.

Zecetrebuiaiașizecealuat“

Profesorii de la ”Constantin Săvoiu” sunt bucuroși că au avut un astfel de elev. ”Ioana a fost eleva mea din clasa a V-a, este un elev model, un elev căruia nu poți să îi faci observație, un elev care asimilează și acumulează toate informațiile, este numai ochi și urechi și a obținut rezultate deosebite în acești ani de când o cunosc eu. La toate materiile la care a participat la concursuri a obținut premiul I, am fost cu ea și la faza națională, am fost cu ea și la biologie și a obținut locul II la faza județeană”, spune profesoara Elena Zăvadă, profesor de biologie la Școala Generală ”Constantin Săvoiu” din Târgu Jiu.  Profesoara Ioanei a mai povestit că aceasta se implică și în activități de sănătate și de prim-ajutor, cum ar fi concursul ”Sanitarii pricepuți”. ”La Sanitarii pricepuți am fost de două ori la faza națională și în fiecare an am obținut locul I aici, la faza județeană. Ea a fost membru în echipaj. Nu mă surprinde rezultatul pe care ea l-a obținut la evaluarea națională. Zece trebuia să ia și zece a luat”, mai menționează profesoara Elena Zăvadă.

DECLARAȚIE

”Fetița mea este un copil excepțional. Nu este creat artificial prin venirea mea la Inspectoratul Școlar Județean ți prin funcția pe care o am. E un copil eminent, care în cei patru ani de zile la Constantin Săvoiu a avut doar două note de 9.00. E un copil care muncește foarte mult”, afirmă Ion Ișfan, inspectorul școlar general adjunct.

Vizualizări: 229

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: