Gorjencele de aur ale gimnasticii, premiate de autorităţi

Andreea Munteanu și Miriam Aribășoiu sunt cele două fete care au urcat Gorjul pe podium la Campionatul European de la Bruxelles. Cele două gimnaste au fost premiate vineri de președintele Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu. Fetele practică gimnastica de nouă ani și fac parte din echipa națională de juniori. Pentru Andreea și Miriam nu există vacanță, cele două trebuind să plece la Deva pentru a-și relua antrenamentele.

Reprezintă cu succes județul Gorj la toate campionatele naționale și europene de gimnastică și au reușit de fiecare dată să aducă medalii acasă. Andreea Munteanu și Miriam Aribășoiu se antrenează chiar și șapte ore pe zi pentru a face față concursurilor. ”Câteodată antrenamentele sunt mai grele, altădată mai ușoare. Ne antrenăm chiar și câte șapte ore pe zi, dar rezultatele sunt și ele pe măsură. Asta ne-am dorit să facem și suntem mândre și bucuroase ori de câte ori urcăm pe podium”, a declarat Andreea Munteanu.

Investiţie nepreţuită

Chiar dacă şi Amdreea şi Mirian am 14 ani, cele două fete sunt deja gimnaste de patru aparate, dar amândouă vor să urce o nouă treaptă. ”Ca să fi o gimnastă completă e bine să cunoști cât mai multe aparate. Noi am muncit enorm dar vrem să ajungem și mai sus. La fiecare concurs, emoțiile sunt specifice unui rezultat pentru care muncești din greu”, a spus Miriam Aribășoiu.

Mama lui Miriam Aribășoiu a vorbit puțin și despre costurile pe care le implică acest sport. ”E extraordinar de costisitor, puteam să construiesc o casă în nouă ani, dar eforturile financiare pe care le facem sunt minime în comparație cu bucuria pe care ne-o aduc. Fetele noastre merită orice investiție pentru că muncesc din greu”, a spus mama lui Miriam.

Pasiunea pentru gimnastică și-au descoperit-o din joacă sau urmărind la televizor gimnastele de renume ale țării. Andreea Munteanu are o poveste copleșitoare. ”Andreea are și o soră geamănă și amândouă au început să facă gimnastică de mici. Întâmplarea a făcut ca fiind la Deva, sora Andreei s-a accidentat și a trebuit să renunțe deși era mai bună ca Andreea. Acum sora ei face gimnastică aerobică și Andreea a continuat pe gimnastică și a reușit să obțină aceste performanțe”, a declarat Daniela Munteanu, mama Andreei.

PREMII

Președintele Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu, le-a felicitat vineri pe cele două campioane. ”Le doresc să fie Nadiile Gorjului, să fie cuminți și să-și asculte părinții care fac eforturi imense ca ele să fie unde sunt”, a declarat președintele Ion Călinoiu. Fetele au primit o diplomă, un buchet de flori și câte 1.500 de lei.

Vizualizări: 186

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: