Au plecat să cumpere tractor în plină stare de urgență. Amendați și întorși din drum!

Un bărbat din Târgu Jiu a anulat în instanță o amendă primită în timpul stării de urgență. Bărbatul a fost amendat în județul Suceava, cu suma de 2.000 de lei. Gorjeanul plecase, împreună cu doi prieteni, să cumpere un tractor tocmai în Bucovina.

Polițiștii au considerat că motivul deplasării nu este cel menționat de contravenient în declarație, iar „situația prezentată nu reprezintă o situație de urgență din cele prevăzute în ordonanța militară nr.3/2020”, în contextul restricțiilor de circulație instituite din cauza pandemiei de coronavirus.

Amenda a fost dată pe 12 aprilie Ce trei gorjeni se deplasau pe DN 17, prin Pasul Tihuța, către Rădăuți, când au fost opriți de un agent de poliție pe raza localității Poiana Stampei, județul Suceava. Ei au fost întorși din drum, iar șoferul a fost amendat.

„Petentul a menționat că i-a comunicat agentului constatator faptul că P.D-A, împreună cu soția au o microfermă de porci și exploatează patru hectare de teren agricol, iar în luna aprilie i s-a defectat tractorul. Cum repararea acestuia era prea costisitoare și nerentabilă, P.D.A. s -a hotărât să cumpere alt tractor, astfel că la data menționată petentul, împreună cu cele două persoane menționate, se deplasau la numitul L.V.D din satul Măneuți, județul Suceava,. pentru ca să vadă un tractor, iar dacă acesta corespunde, să încheie contractul de vânzare-cumpărare”, se arată în motivarea cererii.

Cum amenzile au fost declarate neconstituționale, gorjeanul a avut câștig de cauză. „Anulează procesul verbal nr. 0012418 din data de 12 .04.2020”, a decis Judecătoria Vatra Dornei, la sfârșitul lunii septembrie.

Amenzile nu sunt anulate în mod automat, ci ele trebuie contestate în instanță.

Vizualizări: 3,206

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: