Au prins crapi pe străzile inundate din Târgu Jiu

Efect neaşteptat al ploilor abundente din ultimele zile, pe strada Tudor Vladimirescu, în apropiere de Coloana Infinitului, putându-se ieri pescui la propriu, fără să fie vreo glumă sau păcăleală.

Lacul Panduraşul şi-a ieşit din matcă după precipitaţiile căzute mai ales pe parcursul zilelor de marţi şi miercuri, în noaptea de miercuri spre joi apa revărsându-se şi curgând direct pe stradă, blocând, evident, circulaţia rutieră şi pietonală. Până ieri spre prânz apa măsura şi o jumătate de metru pe strada din apropierea lacului, dar şi în intersecţia cu Tudor Vladimirescu, intersecţia respectivă devenind noul loc de pescuit crapi, în special.

Peştele provine din lac, spre disperarea patronului care a amenajat lacul Panduraşul în ultimii ani şi care, acum, şi-a văzut mare parte din muncă dusă pe apa Sâmbetei. „N-am estimat pagubele, dar sunt mari pentru că a dispărut mare parte din peşte. S-au creat probleme şi vecinilor, cărora le-a intrat apa prin curţi, a fost inundată strada, dar asta în condiţiile în care , din amonte,  s-au scurs cantităţi mari de apă către lac. Acestea au adus şi tot felul de mizerii, care au blocat cursul normal al apei, şi astfel am ajuns la problemele de aici”, a spus patronul lacului.

La câteva sute de metri de Coloana Infinitului muncitorii care veniseră să cureţe gurile de canalizare au lăsat munca deoparte pentru câteva minute şi au pus mâna, la propriu, pe peştele ce se zbătea dezorientat prin balta apărută pe şosea. Zeci de kilograme de peşte proaspăt au fost scoase de acolo în mai puţin de o oră, asta în condiţiile în care, mai de dimineaţă, localnicii au venit cu plase sau cearşafuri pentru o mică partidă de pescuit. Aproape că numai cine nu a vrut nu a plecat acasă cu un peşte, curioşii de pe margine fiind chiar invidioşi pe cei care s-au riscat să se ude şi să stea zeci de minute în apa rece pentru o captură pe care nu au prea des ocazia s-o prindă.

Vizualizări: 202

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: