Vând conserve în piață ca să-și achite facturile la utilități

Au ajuns în culmea disperării din cauza facturilor mult prea mari, pe care trebuie să le plătească lunar. În această situație sunt zeci de pensionari care, din cauza lipsei banilor și a cheltuielilor lunare, sunt nevoiți să-și vândă conservele din cămară. Pe tarabele din piețe, târgujienii găsesc zacuscă, bulion, ardei iute, hrean și tot felul de produse din gospodăriile pensionarilor.

Facturile la utilități sunt din ce în ce mai greu de suportat de vârstnicii gorjeni. Pentru că pensiile sunt de mizerie, bătrânii sunt nevoiți să caute soluții să-și achite datoriile la stat. Zeci de pensionari au ieșit la piață cu o parte din conservele pregătite pentru iarnă, dar și cu alte produse din gospodărie. „În plus de verdețurile care sunt acum de sezon, mai sunt și cu borcane de zacuscă și ardei iute, hrean, flori medicinale și cu ouă. În general cam tot ce au produs în gospodăria țărănească tradițională aduc la piață. În felul acesta mai fac rost de bani”, a declarat Ion Năsărâmbă, administratorul Pieței Centrale.

Strâng leu cu leu pentru facturi

Bătrânele vin zilnic la piața cu zacuscă, ardei iute, bulion, tocăniță, hrean, dar și alte produse bio preparate cu multă migală după rețete proprii, în speranța că vor strânge bani să-și achite facturile. „Am zacuscă făcută de mine, tocăniță după o rețetă proprie, murături, hrean și am adus și verdețuri din grădină. Nu avem ce face. Eu am făcut foarte multe conserve, de aceea pot să și vând, că fac altele. Avem nevoie de bani pentru facturi.  Mi-a venit luna trecută cinci milioane și acum cinci milioane, iar din pensie nu pot să plătesc curentul, gazele, apa”, a explicat o pensionară.

Târgujienii preferă conservele din piață

Salvarea piețarilor sunt târgujienii care cumpără cu încredere conservele din cămara pensionarelor, având siguranța că sunt bio și nu se compară cu cele din comerț. „Dacă le cumpărăm de aici, de la producătorii agricoli,însemnă că sunt bune, sunt făcute mai cu atenție, probabil nu au atâția conservanți, iar legumele sunt din propria grădină. Merită banii, decât să le luăm din magazine cu atâtea chimicale”, a spus un cumpărător.

Vizualizări: 186

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: