Au profitat de ultima zi de vacanță

Românii profită de ultimele zile libere pe care le mai au şi au dat iama în staţiunile montane din ţară. Pârtiile din staţiunea montană Rânca au fost pline ochi de turiştii dornici de distracţie.

Sărbătorile au trecut, însă românii nu renunţă aşa uşor la vacanţă. Mii de turişti încă mai sunt la munte şi petrec mai ceva ca-n prima zi. Se întâmplă şi la Rânca, acolo unde pentru unii a fost ultima zi în care au mai putut petrece.

”Am venit de la Vâlcea şi am zis să ne plimbăm şi noi puţin pe la Rânca. Să vedem cum este. Mai avem puţin şi o să părăsim ţara. (Profitaţi de ultimele zile libere?) Da, am zis să ne distrăm şi noi putin(...)Este vreme frumoasă, atmosferă superbă, oameni mulţi. Sper să nu luăm un pic de covid. Lume multă, că aşa ne place nouă la români. Mici, bere. Fantastic. Nu stăm decât o zi, mâine copiii trebuie să plece la şcoală, drumul e cam aglomerat. Sper să coborâm bine. Începem serviciul(...)Mâine începem serviciul. Am venit astăzi de dimineaţă, dar plecăm. Mâine mergem la muncă(...) Este foarte frumos, vremea este minunată şi ne simțim foarte bine. Am venit de dimineaţă, singurul dezavantaj este că e cam aglomerat, dar ne distrăm oricum”, au spus câțiva turiști.

Cabanierii spun că aşteaptă următorul val de turişti. ”Şi weekendurile până în februarie sunt cam toate ocupate, pentru că avem şi toate pârtiile ocupate şi se schiază încă. Noul val este că azi au plecat si se ocupă din nou toate locurile În fiecare zi este câte un val aşa. Pleacă unii şi vin alţii”, a spus Constantin Pănescu, liderul cabanierilor din Rânca.

Copiii sunt și ei triști că vor merge la școală începând de luni, iar vacanța de iarnă a luat sfârșit. ”Mi-a plăcut în vacanță, dar de mâine la școală. Asta este, nu avem ce face. Iar trebuie să mă trezesc la 7 dimineața”, a spus un copil. 

În acest moment, gradul de ocupare în staţiune este de peste 90%. Doar astăzi au fost peste 400 de turişti pe pârtiile din staţiune.

Vizualizări: 1,368

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: