Au rămas fără cadastrist pentru că le-a plecat la Antifraudă

Primăria Godineşti nu mai are cadastrist. Asta pentru că persoana care ocupa acest post a participat la concursul organizat pentru funcţiile de inspector la Direcţia Regională Antifraudă Fiscală Târgu Jiu şi l-a promovat. Nu puţine sunt primăriile din Gorj care duc lipsă de personal pe activitatea de cadastru şi carte funciară. Şefii de la judeţ spun că le-au sugerat primarilor să se unifice într-o asociaţie, prin care ar putea să înfiinţeze un astfel de serviciu. Fiecare ar contribui cu câte o sumă, astfel vor putea să plătească personalul şi ar rezolva problemele pe acest sector de activitate.

Mădălin Paliţă a renunţat la calitatea sa de cadastrist din cadrul primăriei Godineşti pentru un post mai bine plătit şi mai aproape de casă. A promovat concursul la Direcţia Regională Antifraudă, renunţând la postul său de la primărie, în care a activat ani buni. Primarul comunei face demersuri acum pentru a angaja o altă persoană pe acest post. „Cadastristul a plecat, a luat concursul la Antifraudă. Ne-a lăsat baltă când ne era lumea mai dragă, mai ales acum cu legea 165. Lucra de vreo şapte ani la noi. Practic, l-am format. Făcea naveta, acum are şi un salariu mai mare. Este al cincilea care ne pleacă. Am trimis la ANFP să facă un concurs, nu cred că vor fi probleme. Vom vedea cine va participa, nu vine nimeni pe salariul de la primărie de 700-900 de lei”, a spus Gheorghe Corbeanu, primarul comunei Godineşti.

Şansa primăriilor, asocierea

Reprezentanţii Prefecturii Gorj spun că nu puţine sunt primăriile care au nevoie de personal pentru activitatea de cadastru şi carte funciară. În urmă cu un an li s-ar fi prezentat o oportunitate edililor gorjeni pentru a putea angaja această categorie de personal. „Am avut discuţii cu toţi primarii, încă din toamna anului trecut când le-am dat o soluţie. Dat fiind faptul că majoritatea posturilor în administraţia publică sunt blocate şi există o procedură pentru deblocarea acestora, acum se face sub o altă procedură decât cea de  până la apariţia ordonanţei 74, este un procedeu destul de greoi. I-am anunţat să se asocieze în a constitui asociaţii intercomunitare. În interiorul acestora puteau şi pot să rezolve problematica legată de lipsa personalului de specialitate pe segmentul de cadastru. Pot să-şi creeze structuri specializate în această activitate”, a spus Claudiu Teodorescu, prefectul de Gorj.   

Vizualizări: 198

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: