TOP 5 trucuri pentru a adormi mai repede

Problemele de somn pot afecta sănătatea, performanţa de la locul de muncă și memoria. Lipsa somnului poate duce la un comportament haotic, pierderea răbdării şi luarea unor decizii proaste, după cum au apreciat specialiştii care au efectuat ultimele studii în domeniu.

Lipsa somnului este una dintre cele mai grave probleme care ne pot afecta sănătatea. Mitul potrivit căruia trebuie să dormi neapărat opt ore pe noapte nu este valabil numai pentru fotomodele. Specialiştii au studiat această problemă şi au ajuns la concluzia că lipsa somnului  creează probleme de sănătate. Experții au creat o listă cu cinci trucuri care vă pot ajuta să adormiți mai repede.

Adoptaţi o rutină de seară

În fiecare seară, trebuie să stabiliți un set de activități pentru relaxare, înainte de a vă băga în pat, precum o baie fierbinte sau o carte citită la lumina unei lămpi.  Specialiştii recomandă ca temperatura din camera în timpul somnului să fie în jur de 18-20 de grade Celsius, iar în încăpere să nu existe nicio sursă de lumină.

Nu utilizați telefonul ca alarmă

Specialiștii recomandă ca telefonul mobil să nu stea aproape de pat, deoarece atunci când aveți probleme cu somnul, tendința de a-l utiliza este foarte mare.

Respiraţi adânc

Atunci când faceți exerciţii de respiraţie adâncă, creierul recunoaşte intenția de  relaxare şi trimite un mesaj corpului. Lucrurile acelea care se manifestă atunci când sunteți stresaţi, cum ar fi creşterea ritmului cardiac şi tensiunea, scad atunci când începeți să respirați adânc şi să vă relaxați.

Relaxaţi-vă fiecare muşchi

Relaxarea progresivă a muşchilor este o metodă care ajută la combaterea anxietăţii şi stresului. Această tehnică necesită o concentrare asupra tensionării şi asupra relaxării anumitor grupe de muşchi.

Realizaţi activităţi fără logică

Experţii recomandă activități lipsite de logică precum număratul descrescător de la 100, din 3 în 3. Acest ritm de a număra din trei în trei are același efect ca “numărarea oilor”, când creierul se concentrează şi împiedică mintea să „fugă” la lucruri pe care le-ați făcut în ziua respectivă.

Vizualizări: 161

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: