O săptămână inedită la Colegiul Economic ”Virgil Madgearu”din Târgu Jiu

În cadrul celei de a XIV-a ediţii a „Festivalului Naţional al Șanselor tale” – o săptămână a educaţiei permanente, sub genericul „Cetăţean roman, cetăţean european”- în perioada 18-24 noiembrie 2013, la Colegiul Economic ”Virgil Madgearu” s-au derulat o serie de evenimente armonios integrate, la nivelul fiecărei arii curriculare, menite să susțină procesul de învățare continuă, să determine, din partea educabililor, un comportament implicat, responsabil, motivat.

Astfel, în Amfiteatrul ”Gheorghe Catană”, al colegiului a fost organizată, de către catedra de științe economice, acțiunea de promovare a firmelor de exercițiu ”Concurență și competitivitate”, prin care elevii claselor a XI-a și-au pus în valoare cunoștințele acumulate prin completarea de documente și realizarea de tranzacții, și-au format și consolidat deprinderi de interrelaționare și lucru în echipă,de învăţare pentru dezvoltarea spiritului antreprenorial, sub coordonarea profesorilor Ciungu Cristina, Popescu Mihaela-Minela, Arsenie Mădălina, Baloșin Viorica, Brânzan Claudia, Belega Cristina, Călugăru Narcisa, Duțescu Mirela, Giorgi Isabela, Popescu Melania Maria, Gomoi Mihaela, Nanu Petre, Priescu Augustina, Arjoca Veronica şi Diaconu Nicolae.

Expoziţia „Cromatică europeană” organizată sub coordonarea prof. dr. Ioniţă-Niculescu Mihaela şi prof. dr. Ciungu Petre,  a redat în manieră artistică unitatea şi diversitatea bătrânului continent, începuturile mitice ale Europei şi valorile comune: toleranţa, egalitatea, solidaritatea şi spiritul civic, iar desenele realizate de Ionela Diaconu, Loredana Ruşeţ, Loredana Ilie, Lavinia Tîlvescu şi Nicolae Boştinaru au reliefat ideea de apartenenţă la spaţiul comunitar, în configurarea căruia tratatul de la Maastricht - pus în aplicare acum 20 de ani, a avut un impact decisiv.

Pentru cunoaşterea adecvată a drepturilor în U. E., elevi de la clasele: XII A, XI A, XI D şi XI F, îndrumaţi de prof. dr. Ciungu Petre şi prof. dr. Ioniţă-Niculescu Mihaela, au realizat o campanie de informare în rândul colegilor, prin distribuirea de pliante, contribuind astfel, la „învăţarea” cetăţeniei europene, promovând totodată reale competenţe de comunicare, iar sub coordonarea prof. Dumitrescu Aurora, Richiter Adriana și Brânzan Claudiu au prezentat valorile democratice și tradițiile religioase.

Catedra de matematică a organizat concursul de prezentări power point cu tema "Frumusețea matematicii în aplicații practice", având ca obiectiv general folosirea noțiunilor de matematică învățate în viața cotidiană, dezvoltarea capacităților elevilor de a opera cu informația asimilată, de a aplica, de a-și justifica  afirmațiile și de a investiga și căuta probleme și soluții de rezolvare a acestora, sub coordonarea profesorilor: Ciungu Petre,Calistrate Daniela, Borcan Mihaela, Dragomir Marijana, Stroie Marius şi Sichitiu Ionel.

Activitățile au fost întregite de sesiunea de referate, comunicări și prezentări PPT, ale elevilor îndrumați de profesorii Dan Aurelia Veronica, Jilăveanu Andreea, Bobina Carmen în limbile engleză și franceză,care a avut ca obiective dezvoltarea capacității de comunicare și dialog, a spiritului de competiție și fair play, de conștientizare a realității europene.

Așadar o săptămână plină, o săptămână în care elevi și profesori au conlucrat pentru realizarea unui demers educativ de înaltă ţinută, bazat pe valorile și principiile promovate permanent,  de Colegiul Economic ”Virgil Madgearu”: educație, calitate, coordonare, coerență.

Prof dr. Petre Ciungu

Prof. Mihaela-Minela Popescu

Vizualizări: 530

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: