Au strâns semnături pentru închiderea depozitului de la Bălești

Peste o mie de locuitori ai comunei gorjene Bălești au semnat o petiție pentru închiderea unui depozit de deșeuri. Petiția va fi depusă la Prefectura Gorj, miercuri. Ilie Holtea, unul dintre localnici, a povestit în cadrul unei conferințe cum a început ”războiul” cu firma care are depozitul de deșeuri din plastic și sticlă.

Gorjeanul spune că are o locuință chiar în apropierea unui alt depozit pe care a reușit să-l închidă, însă firma vrea să se extindă, deși nu are autorizație de funcționare. 

”Problemele de la Bălești sunt destul de mari și au apărut acum trei sau patru ani. Acum avem o firmă care are două depozite de plastic și sticlă pisată, iar unul era chiar lângă casa mea. Oamenii vor să-și extindă activitățile, deși nu au autorizație. Sunt foarte bine protejați de organizațiile locale și județene. Sunt mii de tone de sticlă pisată în aer liber. Le aduc din toată țara. Am făcut multe plângeri, dar nimeni nu a făcut nimic. Acum au cumpărat 15 hectare de pământ și vor să se extindă acolo, ceea ce ar însemna milioane de tone de praf”, a spus Ilie Holtea.

De subliniat ar fi totuși că activitățile de reciclare a deșeurilor trebuie susținute, cu condiția să nu afecteze zone locuite.

Chiar și responsabili din Direcția de Sănătate Publică Gorj ar fi în atenția anchetatorilor, mai spune localnicul. ”De la DSP Gorj mi s-a răspuns că se creează riscuri pentru sănătatea publică, dar distanța între depozit și cea mai apropiată locuință este de 70 de metri. Nu este adevărat, depozitul este lipit de o casă. Pentru acest raport mincinos există un dosar penal în urma plângerii mele către poliție”, a mai afirmat Holtea.

Localnicul spune că a reușit să strângă peste 1200 de semnături de la cetățenii din Bălești pentru închiderea acestui depozit. ”Am inițiat o petiție care a fost semnată de 1200 de oameni și am înaintat-o la Primăria Bălești și Prefectură. Așteptăm un răspuns. Prefectura a trimis către Garda de Mediu și ISU. Dacă se întâmplă vreun incendiu ceva, va fi o mare nenorocire”, a mai afirmat Holtea.  

Vizualizări: 8,620

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: