Au venit din Sri Lanka să muncească în fermele de pui din Târgu Jiu

Angajatorii din județul Gorj se confruntă cu o lipsă din ce în ce mai acută de muncitori. Multe companii au ajuns să apeleze la muncitori din țări mai slab dezvoltate. Societatea care a preluat fosta Avicola și se ocupă de creșterea și valorificarea puilor de găină a adus acum, la Târgu Jiu, câțiva muncitori tocmai din Sri Lanka.

Compania a încercat să meargă și pe mâna unor nepalezi, dar nu a avut succes. Mulți dintre ei au renunțat la locurile de muncă după câteva luni și au plecat la alte companii. Pentru că nu găsesc persoane în Gorj și nici măcar în județele învecinate, dispuse să lucreze la fermele de pui, reprezentanții companiei au apelat la câțiva muncitori din Sri Lanka. „Am adus câteva persoane din Sri Lanka. Mai mult de 10-15 nu cred că sunt la Târgu Jiu. Am mai avut din Nepal angajați, dar au plecat toți. E destul de greu să găsim forță de muncă”, a spus Tiberiu Berbece, director în cadrul companiei.

Lipsa de personal este acută. La fermele de pui, este nevoie de mulți muncitori pentru ca totul să meargă așa cum trebuie.

Sunt posturi disponibile de șoferi, muncitori necalificați sau mecanici, însă românii nu se îngrămădesc să se intereseze de acestea. „Nu prea mai sunt lucrători români. Este criză națională. La noi, e flux mare. Unii vin, alții pleacă. Încheiem câte 30-40 de contracte în fiecare lună și reziliem la fel. Încă nu este cum ne-am fi dorit. Nu sunt 95% stabili cum ar trebui să fie, ca să meargă treaba. Avem 60-70% din ce avem nevoie. Ne trebuie muncitori necalificați, frigotehniști, mecanici, șoferi, cam din toate domeniile”, a mai spus Tiberiu Berbece.

Vizualizări: 1,802

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: