Incredibil. Cea mai mare carieră minieră, rămasă fără acord de mediu

Decizie surprinzătoare luată joi de Curtea de Apel București. Judecătorii au anulat, la cererea Asociației Bankwatch România, acordul de mediu al Carierei Roșia, cea mai mare a Complexului Energetic Oltenia și fără de care Termocentrala Rovinari nu ar putea funcționa la capacitate. Decizia este definitivă, după ce în primă fază procesul fusese câștigat de compania minieră.

Asociaţia Bankwatch România a cerut încă de acum doi ani anularea Acordului de mediu nr. 2 din data de 26.01.2016 emis de Agenţia de Protecţia Mediului Gorjpentru realizarea proiectului: “Continuarea lucrărilor miniere în perimetrul de licenţă al U.M.C. Rosia”. Tribunalul București a respins cererea, ecologiștii au făcut recurs, iar la Curtea de Apel București au câștigat. „Admite recursul, casează sentinţa şi, rejudecând, admite acţiunea şi în consecinţă anulează Acordul de mediu nr. 2/26.01.2016 emis de APM Gorj. Solutie definitivă”, se arată în soluția pe scurt a Curții de Apel București din 17 octombrie.

Soluția vine după ce compania obținuse hotărâre de guvern pentru scoaterea din circuitul silvic a 81 de hectare. Acum, degeaba le-ar defrișa compania, dacă nu poate excava acolo.

Președintele Directoratului CE Oltenia, Sorin Boza, a comentat situația pentru bizmagazin.ro. “Așteptăm motivarea deciziei și apoi vom vedea ce avem de făcut. Este incredibil cum o asociație ce este susținută financiar din afara țării poate hotărî soarta unei companii, a unei țări! Vorbim peste tot de patriotism! Acesta este un exemplu de patriotism? Să fim serioși! Cred în justiție și sper că motivarea deciziei judecătorului, va clarifica toate neclaritățile ce astăzi plutesc în aer”, a spus Boza.

Galerie foto


Vizualizări: 5,844

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: