Tomescu (Sindicatul Energia): Ni se va spune că nu sunt bani

Complexul Energetic Oltenia a ajuns în situația de a plăti mai bine de jumătate din cifra de afaceri pentru o singură taxă, cea privind certificatele de emisii pentru gaze cu efect de seră. Asta a adus anul trecut pierderi de 1,1 miliarde de lei, iar probabil în acest an vor fi chiar mai mari.

Și totuși, salariații așteaptă majorări salariale, pentru că 13.000 de salariați fac acum munca pe care în urmă cu cinci ani o făceau peste 18.000 de oameni. Chiar dacă veniturile lor au mai crescut în ultimii doi ani, au rămas mult în urma altor categorii sociale.

Manu Tomescu, vicepreședinte al Sindicatului Energia Rovinari, spune că supra-taxarea companiei o suportă de fapt salariații, care muncesc mult mai mult pentru venituri modeste. “Salariații din CE Oltenia rămân în continuare o categorie socială ignorată și disprețuită în România, iar munca noastră continuă să fie suprataxată dincolo de orice limite suportabile. Îmi este teamă de faptul că și viitorul guvern va lăsa în continuare aceste biruri puse pe munca noastră și că ne va pune și anul viitor să ne împrumutăm la bănci, pentru a ne putea plăti aceste taxe puse de ei, ca să fim lăsați să muncim aici și să putem trăi la noi acasă”, este părerea liderului sindical.

“Stimați colegi, vă atrag atenția că la începutul anului viitor avem de negociat un nou contract colectiv de muncă și iar ni se va spune că nu sunt bani pentru suplimentarea fondului de salarii, deoarece trebuie plătite birurile pe care Statul Român le-a pus pe munca noastră”, a concluzionat Manu Tomescu. (M.M.)

Vizualizări: 2,016

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: