Zeci de incidente tehnice la CE Oltenia

Foștii supraveghetori ai Complexului Energetic Oltenia și-au depus raportul de activitate pe primele șase luni ale anului. În raport se arată că, în perioada ianuarie - iunie 2019, au fost zeci de incidente tehnice care au dus la oprirea grupurilor energetice.

“În semestrul I al anului 2019 au fost 21 de incidente tehnice care au dus la întreruperea funcționării grupurilor energetice, acestea producând 868 de ore de întrerupere în funcționarea grupurilor, principala cauză constituind-o spargerea cazanelor”, se arată în document.

Numărul total de ore de indisponibilitate a grupurilor energetice în cele șase luni a fost de 3.544, care au avut drept cauze incidente tehnice și retrageri din exploatare.

În carierele miniere au funcționat 49 de excavatoare cu rotor, iar 20 au fost nefuncționale din mai multe cauze. Astfel, șapte nu au fost programate tehnologic din lipsa frontului de lucru, patru sunt în conservare, cinci sunt oprite în perimetrele Peșteana Sud, Ruget și Bustuchin, unul a rămas fără front de lucru, la două se modifică fluxul tehnologic, iar unul nu are personal. (A.M.)

Vizualizări: 3,209

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: