Au votat excluderea lui Belgher. Reacții!

Consilierii locali din Alimpești au avut duminică pe ordinea de zi un proiect pentru excluderea lui Leonida Belgher, din cauza unei condamnări definitive pentru conducere fără permis.

Belgher susține că, potrivit legii, consilierii locali pot fi excluși doar dacă sunt condamnați cu privare de libertate, ceea ce nu este cazul lui, el fiind condamnat cu suspendarea executării pedepsei. Într-adevăr, legea vorbește despre excludere în următoarele cazuri: condamnarea, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, la o pedeapsă privativă de libertate; punerea sub interdicţie judecătorească; pierderea drepturilor electorale. Primarul Daniel Floarea a spus că da, așa este legea, dar că a fost un caz la Caraș Severin în care un consilier a fost exclus după o condamnare cu suspendare. “Până la urmă, consilierii au votat și vedem ce va zice prefectura”, a explicat primarul liberal din Alimpești. Primarul a spus și că la primărie nu a ajuns hotărârea de condamnare a lui Belgher, dar că a printat secretarul sentința pe scurt de pe portalul instanțelor de judecată.

Au fost șase voturi pentru excludere și cinci împotrivă și abțineri. Belgher susține că hotărârea nu a trecut, deoarece trebuia majoritate de două treimi. În schimb, primarul a fost informat de secretarul primăriei că este suficientă majoritatea simplă: “Nu știm nici noi exact, că este primul caz de acest gen. Secretarul spune că e cu majoritate simplă. Până la urmă noi am zis să luăm la cunoștință despre această condamnare și Prefectura va decide. Nu ținem neapărat să îl excludem, chiar dacă el este dușmănos cu toată lumea”, a explicat primarul Floarea.

Leonida Belgher, consilier PMP, spune că cei de la primărie vor să scape de el, pentru că a cerut explicații în legătură cu modul în care sunt cheltuiți banii. “Plătim trei miliarde (n.r. lei vechi) penalități pentru un drum făcut fără aprobarea consiliului local, fără prevedere bugetară, fără nimic-nimic, doar un contract semnat de fosta primăriță. Procesul pentru penalități a fost pierdut pentru că primarul și secretarul nu s-au prezentat în instanță”, este una din multele acuzații aduse de Leonida Belgher.

Vizualizări: 2,368

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: