Prăjitură de post cu gem și aluat ras

Prăjitura cu gem și aluat ras, de post, este ideală pentru zilele de post de peste an în care ți se face poftă de un dulce pregătit în casă. Este o prăjitură foarte gustoasă, fragedă și aspectuoasă, numai bună de savurat alături de familie sau prieteni.

Această prăjitură cu gem și aluat ras, de post, este una simplă și rapidă, ideală pentru zilele în care vrei să te bucuri de un dulce făcut în casă, dar nu dorești să petreci mult timp în bucătărie.

Ingrediente:

    250g margarină

    150g zahăr

    100ml apă rece

    550g făină

    un plic praf de copt

    esență de lămâie

    2 pliculețe zahăr vanilat

    un praf de sare

    400g gem de prune

    50g nucă

Mod de preparare: Amestecă margarina la temperatura camerei cu zahărul, zahărul vanilat și esența de lămâie. Peste acestea adaugă apa și se continuă omogenizarea până când zahărul începe să se dizolve.

Mai departe amestecă făina cu praful de copt și încorporează treptat în amestecul de margarină, zahăr și apă. Trebuie să ai un aluat nelipicios, dar ușor moale. Un sfert din aluatul rezultat învelește-l în folie alimentară și pune-l în congelator până când se va întări bine. Acest lucru durează aproximativ 15-20 de minute. Pentru a scurta timpul de stat la congelator poți împărți aluatul în bucățele mai mici.

Întinde restul de aluat într-o tavă pentru prăjituri cu dimensiuni aproximative de 25x35cm. Mai departe amestecă gemul de prune cu nuca tocată grosier. De asemenea poți adăuga în gemul de prune puțină esență de rom sau zahăr vanilat pentru a-l aromatiza.

Întinde gemul peste foaia de aluat din tavă, apoi scoate din congelator aluatul congelat și rade-l deasupra prăjiturii într-un strat uniform.

Coace prăjitura la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru aproximativ 25-30 de minute sau până când se va rumeni frumos deasupra. După ce se răcorește porționează prăjitura în formele.

Vizualizări: 7,010

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: