Audieri în dosarul ambulanțelor puse pe butuci

Au fost audieri la finele săptămânii trecute în dosarul ambulanțelor dezafectate din curtea primăriei din Drăguțești, județul Gorj, ale căror motoare au fost luate de un consilier locale. În timp ce primarul îl acuză de furt pe consilierul Bârsanu, acesta din urmă a susținut public că a luat motoarele cu voia primarului, căruia i-ar fi dat o mie de euro, fără acte și fără martori.

Audierile au avut loc la sediul Poliției din Drăguțești, unde au fost citați în calitate de martori consilieri locali, funcționari din primărie și alte persoane. Vor fi audieri și în cursul acestei săptămâni.

Ion Bârsanu a povestit, la începutul lunii iulie, după ce a fost 24 de ore în arest, cum a ajuns să ia motoarele celor două ambulanțe donate cu ani în urmă primăriei: „În 2017, m-am uitat, ambulanțele erau făcute praf, descompletate. Cam în jur de 25% erau luate. La o ședință de Consiliu, am discutat și cu domnii consilieri, și cu domnul primar: Ce faceți cu ambulanțele, că e păcat de ele? “Tată, lasă că vedem cu ele, măcar să le valorificăm, că au început să fure”. I-am spus că avem camere. Zicea să găsească o modalitate să le valorifice la fier vechi”.

Bârsanu spunea și atunci că ar fi dat bani primarului pentru motoare, acuzație negată de acesta. „Eu, având acasă, o autoutilitară, m-am sfătuit că dacă e o destinație de fier vechi, mi-ar trebui mie motoarele ca piese de schimb la autoutilitara mea. Erau motoare clasice. I-am zis că aș fi interesat de motoare. Mi-a spus: „Da, da, nu se pune problema!” La două-trei săptămâni, mi-a spus: „Da, nea Nelu, poți să vii să iei motoarele! Nu se pune problema”. Așa am făcut. Aproape de septembrie 2017. Am luat un prieten, m-a ajutat să le dezmembrez. Un motor are aproape 400 de kilograme. N-am dezmembrat noaptea, era zi, lumea m-a văzut. Domnul primar a fost de față. Domnii de la Poliție jucau fotbal la noi, la sala de sport și toată lumea m-a văzut când am dezmembrat motoarele. Asta ca să vedeți cum le-am „furat”. Greșeala mea a fost că nu am făcut un document când le-am primit. I-am dat câte 500 de euro de motor domnului primar”, a mai spus Ion Bârsanu.

Potrivit unor surse, cele mai multe persoane audiate ar fi spus că nu este vorba de furt, fiind vorba de ambulanțe nefuncționale, ci mai degrabă de o răfuială politică.

Vizualizări: 1,297

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: