Augustin Malacu, instalat şef la ISU Gorj: Sunt onorat!

Noul șef al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Gorj a fost instalat vineri, 16 iunie, în funcţie. Într-un cadru festiv, maiorul Traian Șuță a predat comanda unității către lt. colonel Augustin Malacu. Ceremonialul a avut loc în Piața Prefecturii din Târgu Jiu, în prezenţa lui Cristian Radu, prim-adjunct al IGSU.

Noul șef al ISU Gorj a fost vizibil emoționat în timpul ceremonialului. „Sunt onorat și emoționat deopotrivă să primesc astăzi (n.r. vineri) drapelul și comanda inspectoratului, după o activitate de 17 ani în cadrul structurilor de intervenție. În toți acești ani am înțeles că esența meseriei noastre este de a respecta legile țării și, implicit, cetățenii săi. Sunt conștient de rolul pe care mi-l asum astăzi în conducerea și coordonarea unei instituții al cărei scop este apărarea și întărirea siguranței unei comunități care se bazează pe noi”, a spus Augustin Malacu. 

Emoția unui astfel de moment este la fel de mare pentru cel care predă, cât și pentru cel care primește comanda unităţii, a spus Traian Șuță, cel care a asigurat interimatul la şefia instituţiei, după pensionarea colonelului Liviu Dumitraşcu. „Onoarea de a conduce un Inspectorat pentru Situații de Urgență, structura militară în care populația României are cea mai mare încredere, este greu de exprimat în cuvinte. Pentru mine, faptul că am condus acest inspectorat reprezintă o încununare a unei cariere de peste 26 de ani în această armă și doar în această unitate. În acești mulți ani am trecut prin toate treptele ierarhiei militare, de la servant pompier la inspector șef”, a explicat Traian Șuță, fostul inspector șef a unității. 

Augustin Malacu a fost numit inspector șef al ISU Gorj, după ce a promovat concursul pe acest post, organizat la începutul acestei luni.


Galerie foto




Vizualizări: 3,045

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: