Aur pentru un elev din Gorj. Devine cel mai bun participant al României din toate timpurile

Mihai Bratu, un elev de clasa a XI-a de la un colegiu din Gorj, devine cel mai bun participant al României din toate timpurile, la Olimpiada Internațională de Lingvistică! 

Lotul României a obținut trei medalii la olimpiada desfășurată săptămâna aceasta în Insula Man, printre medaliați fiind și Mihai Bratu, elev în clasa a XI-a, la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu.

Mihai a obținut o medalie de aur la Olmpiada Internațională de Lingvistică. Astfel, România adaugă doi noi reprezentanți într-o listă a celor mai titrați participanți. Mihai Bratu (aur 2021, aur 2022) devine astfel cel mai bun participant al României din toate timpurile, depășindu-l pe Dan Mirea (aur 2014, argint 2015) care a ocupat această poziție în ultimii 7 ani. 

Echipa a fost însoțită de Valentina Cojocaru (asistent universitar doctor la Facultatea de Litere, Universitatea din București; cercetător la Institutul de Lingvistică „Iorgu Iordan – Alexandru Rosetti”, București) și Paul Helmer (fost olimpic la Olimpiada Internațională de Lingvistică; cadru didactic asociat la Facultatea de Automatică și Calculatoare a Universității Tehnice din Cluj-Napoca).

Galerie foto


Vizualizări: 7,649

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: