Cât de îndatorată e Primăria Târgu Jiu!

Primăria Târgu Jiu a încheiat un contract în vederea obţinerii sumei de 10 milioane de lei pentru a putea asigura confinanţarea lucrărilor de construire a stadionului municipal. În momentul de faţă, municipalitatea încă mai plăteşte rate la creditul de 16,1 milioane, contractat în anul 2007, pentru modernizarea centrului şi pentru achiziţionarea nocturnei care a fost dezmembrată în vederea ridicării noului stadion. Potrivit viceprimarului cu atribuţii de primar, Aurel Popescu, gradul de îndatorare al municipiului Târgu Jiu este cu mult sub nivelul pe care-l permite legea.

Contractarea unei finanţării de 10 milioane de lei a fost aprobată în toamna anului trecut, prin hotărâre de Consiliu Local, însă contractul cu Unicredit Bank a fost încheiat în luna ianuarie 2017. Primarul interimar Aurel Popescu spune că, până la ora actuală, nu a fost retras niciun leu din acel cont, banii urmând a fi folosiţi pentru a plăti cofinanţarea proiectului de modernizare a stadionului. „Ne-am împrumutat 10 milioane de lei pentru a asigura cofinanţarea lucrărilor de la stadion. Creditul a fost deja contractat, dar n-am tras sume din el pentru că încă n-am plătit cofinanţarea. Banii se vor plăti conform contractelor încheiate cu constructorul. Din ştiu eu, ratele se vor plăti în trei ani”, a declarat Aurel Popescu.

 Bună de plată

Şi la ora actuală, municipalitatea plăteşte rate la creditul de 16,1 milioane de lei, contractat în octombrie 2007, de la Dexia Kummunikredit. La vremea respectivă, împrumutul a fost făcut pentru finalizarea lucrărilor pentru modernizarea centrului, pentru asfaltarea unor străzi, dar şi pentru achiziţionarea nocturnii de pe stadionul municipal.

 „Vom decide dacă mai angajăm credite”

Aurel Popescu susţine, însă, că gradul de îndatorare al Primăriei Târgu Jiu este cu mult sub nivelul pe care-l permite legea. „Gradul de îndatorare al Municipiului Târgu Jiu este cu mult sub 30%, cât ne permite legea, este în jur de 5%. Mai avem în derulare doar vechiul credit cu DEXIA, care se finalizează în luna septembrie. La ora actuală, nu sunt probleme în ceea ce priveşte bugetul local şi finanţările de care avem nevoie. În momentul în care vom avea probleme, vom decide dacă mai angajăm credite sau ne vom descurca numai cu banii din bugetul local”, a precizat Aurel Popescu.

Vizualizări: 669

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: