Aurel Popescu: Există o înţelegere între Romanescu şi Iordache

Reacţii în lanţ după ce primarul liberal de la Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a anunţat că Ion Iordache, lider ALDE Gorj, se numără printre persoanele pe care le agreează pentru postul de administrator public. Social-democraţii din administraţia locală sunt siguri că este vorba de o înţelegere între PNL şi ALDE, deşi cei din urmă le sunt parteneri de alianţă.

Social-democratul Aurel Popescu, viceprimarul municipiului Târgu Jiu, este convins că în acest caz este vorba despre o învoială între primarul Marcel Romanescu şi vicepreşedintele ALDE Gorj, Ion Iordache. „Se vede de departe că este o înţelegere atâta timp cât se laudă unul pe altul în public, atâta timp cât se susţin unul pe celălalt în spaţiul public. Nu fac decât să certifice nişte discuţii pe care le-au avut, în sensul că unul promovează o funcţie, celălalt vânează o funcţie. Regret acest lucru, întrucât PSD şi ALDE formează o alianţă. Această coaliţie este la guvernare. Trebuie să avem foarte mare grijă în ceea ce priveşte deciziile pe care le luăm şi poziţiile pe care le luăm faţă de colegii noştri de alianţă, în ceea ce ne priveşte şi în ceea ce îi priveşte”, a spus viceprimarul Aurel Popescu.

În schimb, Dan Ilie Morega, preşedintele Institutului de Analize şi Investigaţii Publice şi Politice, este convins că Marcel Romanescu nu va angaja un administrator public. „Îl vrea pe Iordache, pentru că nu putea să spună că nu îl vrea, ca să nu piardă voturile consilierilor lui. În al doilea rând, nu va pune niciodată administrator public Marcel Romanescu, pentru că este capabil să conducă un municipiu mic. Nu văd ce rol ar avea administratorul public, când Cârciumaru atâţia ani, şi alţii de dinaintea lui, când aveam populaţie mult mai multă, aveam circa 100.000 de locuitori, acum avem vreo 70.000, n-au avut niciun administrator”, a comentat Dan Ilie Morega.

Liderul PNL Gorj, Dan Vîlceanu, vrea să stea departe de discuţiile pe acest subiect. „Nu vreau să intru într-o discuţie legată de un post care se ocupă prin concurs, pentru că m-aş plasa în aceeaşi poziţie în care în urmă cu doi ani domnul Cârciumaru şi domnul Rotaru tranzacţionau public posturi de funcţionari publici în presă sau prin intermediul mass-media, ceea ce este penal”, a reacţionat Dan Vîlceanu.

Vizualizări: 757

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: