Rovinari: Vineri au boicotat, luni au votat

Consilierii locali din Rovinari au votat luni proiecte importante pentru comunitate, după ce vineri nu au ajuns la şedinţă. Primarul din Rovinari, Robert Filip, îi acuzase public că boicotează planurile de dezvoltare a oraşului. Un proiect facilita o investiţie care va aduce 800 de locuri de muncă în Rovinari, iar un altul viza spitalul din localitate.

Primarul din Rovinari a convocat o şedinţă de consiliu local luni, după ce vineri liberalii au lipsit, pe motiv că şedinţa era programată înainte de ora 16.00, iar ei nu puteau absenta de la serviciu.

Primarul Robert Filip a explicat înainte de şedinţa de luni ce însemna blocarea proiectelor de pe ordinea de zi. „Spitalul Oraşului Rovinari risca să piardă o finanţare de câteva milioane de euro, care urma să fie cheltuită pentru achiziţionarea de tehnică medicală modernă. De aceea, întrucât suntem pe punctul de a depăşi termenele fixate de finanţatori, voi convoca o nouă şedinţă de îndată în 12 noiembrie, în speranţa că vor fi votate proiectele de hotărâre fără de care investiţiile de la spital nu vor putea fi realizate“, a spus Filip, luni proiectele fiind într-adevăr votate.

Un alt proiect se referă la intenţia grupului de firme Moveos de a face o nouă investiţie în localitate, care va duce la înfiinţarea a 800 de locuri de muncă. „Vă reamintesc că Moveos a creat deja 280 de locuri de muncă şi că şi-a dovedit interesul pentru a continua investiţiile în Rovinari, pentru crearea altor sute de locuri de muncă, prin achiziţionarea mai multor terenuri. Din păcate, iresponsabilitatea manifestată continuu de consilierii liberali este de natură să îngreuneze eforturile investitorilor din grupul de firme Moveos“, avertiza Filip înainte de şedinţă.

Luni nu au mai fost probleme, proiectele de pe ordinea de zi fiind votate.

Vizualizări: 1,393

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: