ALDE Gorj, atac dur la PSD. Reacţie: Întrece limita bunului simţ

Conducerea ALDE Gorj a dat marţi publicităţii un comunicat de presă în care acuză PSD de complicitate cu „managementul defectuos” al Complexului Energetic Oltenia. Acuzaţia vine în contextul în care bugetul rectificat al companiei estimează o pierdere de 975 de milioane de lei la finalul acestui an, după ce la jumătatea anului a estimat profit. „În timp ce Sorinel Boza îşi bătea joc de gorjeni, liderii PSD Gorj îl anunţau ca posibil membru de partid. A venit vremea să explice şi să deconteze această complicitate”, se arată în comunicatul semnat „Conducerea ALDE Gorj”.

Reacţia PSD Gorj nu s-a lăsat aşteptată. „Comunicatul domnului Iordache întrece orice limită a bunului simţ. Este ultima persoană care poate pune întrebări legate de pierderile CEO. Nu te poţi erija în salvator al Complexului Energetic Oltenia şi al mineritului gorjean, în condiţiile în care firma pe care o reprezinţi are contracte cu CEO de milioane de euro“, arată PSD.

Comunicatul ALDE Gorj mai arată că „Sorinel Boza a transmis date false Ministerului Energiei, a păcălit sindicatele şi a atacat liderii ALDE Gorj care încercau să îndrepte lucrurile. Ion Iordache a cerut public demisia lui Sorinel Boza şi controale în companie, încă de acum câteva luni”. Pesediştii nu sunt de acord şi spun despre Iordache că „adoptă un discurs populist şi politicianist, un discurs de opoziţie, în condiţiile în care partidul domniei sale este la putere, în alianţă cu PSD“.

Social-democraţii îi reamintesc lui Iordache că ministrul Energiei este de la ALDE şi că acesta ar trebui să ia măsuri cu Boza, dacă este cazul.

Schimbul de replici vine în contextul în care bugetul rectificat al CE Oltenia estimează o pierdere de 975 de milioane de lei la finalul lui 2018, deşi la jumătatea anului a raportat profit. (A.A.)

Vizualizări: 808

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: