Prunariu, sancţionat de partid. „E ilegal!”

Vicepreşedintele PSD Gorj, Mihai Prunariu, a fost sancţionat de partid pentru că şi-ar fi deranjat colegii în postări pe o reţea de socializare. Prunariu spune că avertismentul este ilegal şi nici nu i-a fost adus la cunoştinţă. Liderul PSD i-a provocat pe şefii săi să ia măsuri şi în ceea ce-l priveşte pe Adrian Tudor care a atacat, în repetate rânduri, alţi colegi de partid.

Aurel Popescu, liderul organizaţiei municipale a PSD, a fost cel care a făcut anunţul şi a motivat sancţiunea aplicată în cazul lui Mihai Prunariu: „S-au purtat discuţii vizavi de atitudinea pe care a avut-o domnul Mihai Prunariu. Toţi colegii care au luat cuvântul şi-au exprimat dezacordul faţă de această atitudine. Cu toţii am fost de acord şi în cadrul acestei şedinţe că războiul nostru este cu adversarii politici, nu cu membrii de partid. Domnul Mihai Prunariu a fost invitat oficial să participe la această şedinţă. Este un avertisment, un semnal de alarmă pe care sper să-l înţeleagă. Face parte dintr-o organizaţie politică. Există un statut, nişte principii”.

„Se încalcă statutul partidului”

De partea cealaltă, Mihai Prunariu susţine că nu ştia de această sancţiune şi că nici nu a fost invitat la şedinţa de partid. Mai mult, consideră ilegal avertismentul ţinând cont că el este vicepreşedinte al organizaţiei judeţene şi doar în Biroul Permanent Judeţean se pot lua măsuri împotriva sa. „Sunt în concediu. Habar nu am de ce s-a întâmplat. Acum aflu. Nu aş vrea să comentez foarte tare, că nu ştiu despre ce e vorba. Bănuiesc că ar fi trebuit să fiu şi eu invitat. Orice sancţiune contravine statutului, pentru că nu pot fi sancţionat decât de Comitetul Executiv la propunerea BPJ, conform statutului. Sunt în concediu şi nu ştiu despre ce e vorba. Sancţiunea este ilegală. Se încalcă statutul partidului. Eu nu am atacat niciodată partidul. Am tras semnale de alarmă în ceea ce priveşte poziţionarea unor colegi de-ai mei vizavi de politica pe care trebuie să o facem la municipiu, dacă dorim să câştigăm alegerile”, a fost reacţia lui Mihai Prunariu.

Liderul PSD a dat de înţeles că, în aceste condiţii, poate ar trebui să fie sancţionat şi viceprimarul Adrian Tudor: „Întreb: când domnul preşedinte executiv de la municipiu, domnul Adrian Tudor, a atacat conducerea partidului, pe preşedintele executiv, a atacat întreaga organizaţie de tineret a partidului şi pe preşedintele acesteia, pe consilierii judeţeni, consilierii locali, deputaţii, nu s-a luat nicio măsură. Asta înseamnă că se iau măsuri în funcţie de interese personale şi nu sunt de acord cu acest lucru”.

Vizualizări: 850

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: