Aurel Popescu vrea să ştie cum stă Weber în sondaje

Provocare pentru deputatul PSD Mihai Weber, care îi vrea locul lui Florin Cârciumaru la şefia organizaţiei Gorj. Preşedintele PSD Târgu Jiu, Aurel Popescu, ar vrea să ştie cum stă acesta în sondaje şi dacă se poate compara cu actualul lider Florin Cârciumaru. Teoretic vor fi alegeri în toamnă la PSD Gorj, dar sunt voci care spun că Florin Cârciumaru va trage sforile astfel încât să fie amânate până în 2021.

Reporter: Fostul dvs. coleg Alin Văcaru spunea că aceia care vor să candideze la şefia PSD Gorj ar trebui să treacă printr-un sondaj, să vadă partidul dacă aceştia sunt locomotive. Dvs. cum vedeţi asta?

Aurel Popescu: Îl respect pe domnul deputat Alin Văcaru. Are o experienţă în spate şi trebuie să ţinem cont şi de părerile celor din afara partidului. Experienţa politică a căpătat-o aici, în cadrul organizaţiei PSD Gorj şi cu siguranţă are o experienţă bogată cu care a plecat din Partidul Social Democrat. Din păcate, şi spun asta pentru că am regretat întotdeauna fiecare pierdere pe care Partidul Social Democrat a avut-o, de la un simplu simpatizant şi până la persoane publice, care au obţinut şi o funcţie în administraţia publică locală sau centrală. E bine, e foarte bine. Cu cât suntem mai siguri pe aportul pe care îl poate aduce fiecare din cei care îşi doresc o funcţie de conducere în partid, cu atât suntem mai siguri pe câştigarea bătăliilor electorale pe care le vom avea. Să nu uităm că domnul Cârciumaru, la un moment dat, era nu o locomotivă oarecare, ci o locomotivă foarte serioasă, au fost perioade în care a avut lejer peste 70%. Ar fi un câştig mare să ştim că cei din fruntea organizaţiei trag după ei organizaţia.

Rep.: Florin Cârciumaru vede posibil un candidat din afara partidului la Primăria Târgu Jiu, în 2020. Sunteţi de acord?

A.P.: Şi pentru mine este o competiţie deschisă atât membrilor de partid, cât şi celor din afara partidului. Este firesc, atunci când ai o organizaţie puternică, să mergi în primul rând pe membri din cadrul organizaţiei, dar nu trebuie să eliminăm nici persoanele care nu au făcut politică sau persoanele care vor să se implice într-o astfel de competiţie şi au notorietate pozitivă. Îmbrăţişez această idee. Dacă este o notorietate negativă, nu am câştigat nimic.

Rep.: Aveţi variante câştigătoare în interiorul partidului?

A.P.: Înainte de orice, voi avea discuţii foarte serioase cu organizaţia municipală care, din punctul meu de vedere, are foarte multe variante pentru alegerile din 2020. Mă bucur că avem de unde alege, este o organizaţie puternică şi care are un capital uman foarte bun.

Rep.: Există şi riscul să pierdeţi alegerile?

A.P.: Totul depinde de organizaţia municipală. Dacă nu ai o organizaţie puternică în spate, riscurile sunt foarte mari. Toţi ne dorim acelaşi lucru, să susţinem persoanele cele mai avizate pentru candidaturile din 2020. Eu am o experienţă pe care o să o povestesc celor care vor să intre în competiţie, o să o detaliez. Este o competiţie grea, în care nu intră doar o persoană, ci o persoană care are în spate foarte multe elemente. Dacă nu se întâmplă acest lucru, riscul la care ne-am expus în 2017 poate să apară din nou.

Vizualizări: 717

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: