Nelu Roşca ameninţă cu oprirea lucrului: Nu suntem roboţi!

La Cariera Roşiuţa, salariaţii fac manual lucrări ce ar trebui realizate de utilaje, acuză liderul sindical Nelu Roşca, acesta ameninţând chiar cu oprirea lucrului. Roşca spune că Directoratul CE Oltenia cunoaşte problema, pentru că a fost încheiată şi o minută care cuprinde problemele de la Roşiuţa, dar nu s-a făcut nimic. Roşca a mai spus la Radio Infinit că la carieră se fac tot felul de artificii, pe care le ştiu toţi şi nu pot fi negate.

După decesul unui angajat şi rănirea a altor trei mineri, în carierele din CE Oltenia s-a instalat o stare de tensiune, salariaţii nemaifiind de acord să improvizeze la locul de muncă.

Reporter: Sunt probleme la CE Oltenia, iar la Cariera Roşiuţa sunt multe nemulţumiri printre angajaţi. De ce?

Nelu Roşca: Se fac tot felul de artificii şi le ştim cu toţii şi nu pot fi negate. Conducerea societăţii a fost informată cu privire la aceste aspecte, Consiliul de Supraveghere şi ministerul cunosc aceste detalii. Uitaţi, de peste o lună am o problemă la Cariera Roşiuţa, unde nu au fost în stare să finalizeze licitaţia cu utilaje auxiliare, utilaje auxiliare care ţin activitatea pe loc. Minerii sunt nevoiţi să facă lucruri manual, în locul unor utilaje. Nu se poate aşa ceva! Am informat inclusiv azi-dimineaţă (n.r. marţi dimineaţă) pe toţi, pe scară ierarhică.

Există o stare de nemulţumire a salariaţilor de la Cariera Roşiuţa, că trebuie să facă lucruri în locul unor utilaje. S-a ajuns la o stare de tensiune de nemaiîntâlnit. Mi-am făcut datoria şi am informat şi acum să vedem ce decizie vor lua în scurt timp, că lucrurile nu mai pot continua în felul ăsta.

Rep.: Dar ce ar putea să se întâmple?

N.R.: S-ar putea să oprim lucrul, că nu se mai poate lucra, să împingi bolovani de sute de kg, să elibereze calea de rulare a utilajelor pentru a pătrunde în fronturi sau de pe întoarcerea benzilor, unde covoarele sunt aşa cum sunt, şi aduc mult steril. Oamenii ăştia nu sunt roboţi, să le cerem să facă ceva supranatural, ce nu ar putea să facă nimeni.

Rep.: Aţi mai semnalat aceste probleme?

N.R.: Au venit la Cariera Roşiuţa, am făcut o minută cu problemele urgente, minută semnată de directorul carierei şi de domnul Boza, care a şi însărcinat anumite persoane să se ocupe de aceste lucruri. Problema e că a mai trecut o săptămână şi jumătate şi nu s-a dat înainte cu problemele din minută. Se împiedică de proceduri, să întârzie, să dea peste cap anumite chestiuni.

Ştiţi că am solicitat o analiză a personalului din compartimente şi departamente, să vedem de unde se blochează. Care este menirea în această societate, să aducă plusvaloare sau să blocheze anumite proceduri? Efectele se văd în cariere, unde se desfăşoară activitatea de producţie.

Vizualizări: 3,683

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: