Romanescu vrea loc eligibil la europarlamentare pentru Gorj

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a spus că îi va cere sâmbătă lui Ludovic Orban un loc eligibil pentru Gorj pe lista PNL pentru alegerile europarlamentare. Romanescu nu a discutat asta în cadrul organizaţiei PNL Gorj, dar este convins că va fi susţinut. Acesta spune că primarii liberali păstoresc 60% din populaţia judeţului Gorj. Romanescu a lansat propunerea marţi, la Interviurile Infinit FM.

Reporter: Este bine că aţi lămurit faptul că rămâneţi la PNL, pentru că vin alegerile parlamentare şi probabil trebuie să vă organizaţi.

Marcel Romanescu: Aici este o problemă pe care trebuie să o tranşăm şi noi ca partid. În momentul de faţă, Partidul Naţional Liberal Gorj este prima formaţiune din Oltenia. Voi susţine până la capăt ca pe lista de europarlamentare să existe un gorjean. Că va fi un gorjean din interiorul judeţului sau un gorjean care să ne reprezinte cu cinste în afara judeţului, nu accept ca la europarlamentare să nu fie un om din Gorj. Avem 60% din populaţia judeţului Gorj cu primari liberali. Dacă nici de data asta nu ne batem ca un gorjean să fie pe lista de europarlamentare, pe loc eligibil sau semieligibil, pentru că nu putem estima astăzi câte locuri vom avea, atunci nu vom mai avea niciodată.

Rep.: La cine vă gândiţi?

M.R.: Sunt foarte mulţi. Vreau să fie o persoană pentru care eu, ca primar, să fiu motivat să lupt. Nu mai vreau să lupt pentru o persoană care nu a făcut niciodată nimic pentru Gorj. Nu vreau. Partidul nu poate să îmi impună mie anumite lucruri în privinţa acestor aspecte. Un europarlamentar trebuie să aibă posibilitatea, la un moment dat, să susţină şi judeţul care l-a susţinut. Eu trebuie să ies în campanie să spun: votaţi lista, pentru că acolo am un om. Omul ăla pentru mine, ca primar, pentru primarul de la Motru, pentru primarul de la Novaci, trebuie să fie omul care ne ajută. Nu avem guvern, nu avem consiliul judeţean, dar putem să avem un europarlamentar care să ne ajute. Voi merge pe stradă cu un gorjean.

Rep.: Este o condiţie pe care o puneţi Partidului Naţional Liberal?

M.R.: Nu, dar rezultatul de la Gorj va fi influenţat în mod direct de acest lucru. Eu mă voi implica, dar rezultatul va depinde în mod direct de acest lucru. Avem motive politice să cerem acest lucru. Până acum, de fiecare dată ni se spunea că nu avem rezultate şi nu putem avea loc pe listă. Eu sâmbătă o să merg la Bucureşti, o să mă întâlnesc cu preşedintele Ludovic Orban şi cu ceilalţi lideri ai PNL şi vreau să le transmit, din calitatea mea, acest lucru.

Rep.: Dacă va fi Dan Vîlceanu candidatul?

M.R.: Cu atât mai bine. Nu mă deranjează. Dacă Dan Vîlceanu vrea să candideze, cu mare drag îl susţin. Poate fi Mădălin Bunoiu. Avem în acest moment un prorector al unei mari universităţi din ţară, un om care a făcut lucruri extraordinare în Timiş. De ce să nu îl aducem? E gorjean. Îl avem pe domnul David (n.r. - directorul Artego), poate luăm un om din minerit reprezentativ. Vedeţi câte probleme avem în minerit. Va fi greu, dar şi cei de la centru trebuie să înţeleagă că rezultatele pe care le-am obţinut le-am obţinut extrem de greu.

Rep.: Va fi greu să impuneţi asta.

M.R.: Să nu credeţi că, după rezultatul pe care l-am obţinut la Târgu Jiu cu foarte mari dificultăţi, voi mai accepta ca, în Oltenia, Gorjul să nu reprezinte ceva în PNL. Dacă vor ca Gorjul să fie roşu din nou, să ne caroteze acum, să ne caroteze şi la alegerile parlamentare, să ne mai paraşuteze pe cineva de la Bucureşti şi atunci terminăm iarăşi cu Gorjul.

Rep.: Credeţi că Dan Vîlceanu va susţine această idee?

M.R.: Nu am avut o astfel de discuţie, dar nu văd de ce Dan Vîlceanu nu va susţine o astfel de idee.

Rep.: Nu cred că centrului îi va conveni o astfel de propunere.

M.R.: Dar nu mă interesează. Trebuie să înţeleagă că rezultatele se obţin cu muncă şi cu oameni. Rezultatul din 2020 depinde şi de rezultatul de la europarlamentare.

Vizualizări: 936

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: