Cârciumaru, întâlnire cu Vâlcov: E nevoie de sprijinul statului

Senatorul Florin Cârciumaru participă, marţi, alături de oficiali ai Complexului Energetic Oltenia şi şeful Consiliului Judeţean Gorj, la o întâlnire cu Darius Vâlcov, consilier al premierului Viorica Dăncilă. Aceştia vor să caute o soluţie astfel încât Complexul Energetic Oltenia să fie sprijinit de stat în privinţa plăţii certificatelor de dioxid de carbon.

Reporter: Aţi participat recent la o întâlnire cu secretarul de stat în Ministerul Energiei, Doru Vişan. Ce s-a discutat?

Florin Cârciumaru: Am participat la o întâlnire de lucru, unde a fost prezent şi domnul secretar de stat Doru Vişan. Este nevoie de sprijinul primarilor, al celor de la Cadastru, să urgenteze problemele pentru exproprierilor necesare la fiecare carieră. Sunt foarte multe probleme care vin de la acest Complex. Cea mai importantă cred că este de implicare a noastră pe lângă primul ministru ca o parte din preţul certificatelor de CO2 să fie preluată şi de stat. Sub ce formă, vom vedea.

Rep.: Aţi făcut şi alte demersuri în acest sens, în calitate de parlamentar?

F.C.: Eu am făcut o interpelare pe această linie către doamna prim-ministru. N-am primit un răspuns. Marţi, după o discuţie purtată de mine cu ministrul Pădurilor şi Apelor, va fi prezentă o delegaţie de la Gorj, în frunte cu domnul Sorin Boza, pe problema legată de păduri. Mai departe, se încearcă o întâlnire cu domnul consilier din partea doamnei prim-ministru, cu domnul Darius Vâlcov, pe tema certificatelor de CO2.

Rep.: Ce problemă veţi ridica şi cum ar putea ajuta Guvernul?

F.C.: Am vorbit cu domnul Vâlcov să primească această delegaţie mâine (n.r. marţi). Să poarte o primă discuţie cu conducerea administrativă a complexului. Am făcut un apel şi la conducerea Consiliului de Supraveghere, la domnul Cornel Bobâlcă, să vină şi dumnealui. Va fi prezent şi domnul secretar de stat Doru Vişan. Va fi şi domnul Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean. Delegaţia va fi primită de domnul Vâlcov şi vom discuta să vedem în ce limite putem obţine un sprijin de la Guvern pentru aceste certificate. Este nevoie, pentru că preţul este foarte mare în momentul de faţă. În Europa se practică acest lucru, în sensul că societăţile care produc energie pe cărbune primesc sprijin de la stat. Este nevoie de implicarea Guvernului lângă acest Complex. Să nu ţinem cont că unul e de la PSD sau altul de la PDL. Toţi trebuie să ne implicăm, pentru că e foarte importantă pentru noi această companie.

Vizualizări: 840

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: