Secretarul de stat Vişan: Nu mai vorbim doar de măsuri administrative la CE Oltenia

Secretarul de stat din Ministerul Energiei, Doru Vişan, a declarat că situaţia accidentelor de muncă de la CE Oltenia va fi analizată la finalul săptămânii şi că vor fi luate măsuri administrative, în curs fiind şi o cercetare penală. Vişan a subliniat că au fost asigurate sumele necesare pentru locurile de muncă, dar că oamenii nu au făcut ceea ce trebuie. Într-un interviu la Radio Infinit, Vişan a declarat că tot vineri vor fi discuţii şi întâlniri cu primari, pentru că urmează promovarea a două hotărâri de guvern pentru expropriere pe utilitate publică la Roşiuţa şi Tismana.

Reporter: Sunt foarte multe dispute la Gorj, sunt politicieni care spun că nu se fac suficiente investiţii în minerit şi că ar putea să urmeze alte astfel de accidente grave.

Doru Vişan: Managementul companiei este unul ales conform legii, este răspunzător, are toate atributele, compania a avut un exerciţiu financiar pozitiv, alocarea bugetară a fost corespunzătoare. Nu comentez declaraţii politice, dar dacă sunt astfel de lucruri sesizate de ei, ele se vor materializa în măsuri administrative. Categoric. Deoarece, repet încă o dată, exerciţiul financiar a fost pozitiv pe companie, alocarea s-a făcut, deci ţine numai de oamenii din companie să respecte ceea ce trebuie să facă.

Rep.: Pe internet circulă foarte multe fotografii cu condiţiile grele, cu improvizaţiile care se fac, utilaje vechi...

D.V.: Trebuie să avem un echilibru, fotografiile sunt fotografii, constatarea organelor în drept este cea care decide şi impune măsuri. Să aşteptăm raportul final.

Rep.: Veţi lua măsuri împotriva celor răspunzători?

D.V.: Să fim clari, în momentul în care se soldează cu accident de tipul acesta, cu deces, prin natura accidentului, organele statului se sesizează. Va fi un dosar penal. Nu mai putem vorbi numai de măsuri administrative. Vorbim de lucruri mai grave. A murit un om, doi s-au ars foarte grav şi se află într-o stare foarte critică.

Rep.: Când ajungeţi în Gorj?

D.V.: Vineri este programată o analiză. Aşa cum ştiţi, au fost promovate două acte normative legate de exproprieri, Roşia şi Jilţ. Este nevoie de alte două, Roşiuţa şi Tismana, şi este necesară o întâlnire cu toţi factorii locali pentru a produce toate documentele în termen util pentru a ne încadra în rectificarea bugetară. Asta e scopul pentru care vin şi vin şi pentru o analiză vizavi de accidentele care au avut loc.

Rep.: Există o îngrijorare legată de faptul că nu s-ar putea realiza stocurile de cărbune pentru iarnă?

D.V.: Categoric. Nu numai îngrijorare, o atenţie asupra companiei privind organizarea activităţii ca să trecem această iarnă. CE Oltenia reprezintă un element esenţial în siguranţa sistemului şi acordăm atenţia cuvenită.

A consemnat Mirela MOTREANU

Vizualizări: 2,213

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: