Autocarul reciclării a ajuns la Târgu Jiu

Elevii Colegiului Naţional “Tudor Vladimirescu” au avut parte ieri de o vizită neaşteptată. Autocarul Reciclării a poposit în curtea unităţii şcolare. Cei mici au putut să înveţe noţiunile de bază despre colectarea selectivă a deşeurilor, fiind implicaţi în jocuri pe dispozitive tehnologice de ultimă generaţie. La final, cei mici au fost premiaţi de către organizatori.

Caravana Naţională Laboratorul Reciclării a poposit ieri la Colegiul Naţional “Tudor Vladimirescu” şi a fost luată cu asalt de către cei mici. Elevii au avut parte de o experienţă multimedia prin vizionarea unei animaţii pe tema colectării separate şi prin participarea la un joc pe tablete. “Este o reală bucurie pentru elevi. Suntem la cea de-a doua ediţie a acestui circuit care se va încheia la finele lunii iunie, este pe parcursul întregului semestru doi al ciclului de învăţământ. Cuprinde 11 localităţi printre care şi Târgu Jiu. În acest autocar au loc două acţiuni, de vizualizare şi conştientizare a întregului mecanism de colectare selectivă şi un joc interactiv pentru a identifica şi a pune imaginea care reprezintă un deşeu în containerul de deşeu corect. Elevii primesc şi câte un cadou realizat din materiale reciclabile şi devin agenţi speciali pentru colectare”, a declarat Cristian Popescu, organizator.

Cei care au obţinut punctajul cel mai mare la jocul interactiv vor fi remuneraţi de către organizatori.  Premiul cel mare constând într-o vizită la o fabrică de reciclare. 

Elevă: “Aşa ne salvăm planeta”

Cei mici s-au arătat entuziasmaţi la coborârea din autocarul reciclării.“Am învăţat lucruri noi şi foarte interesante. Am învăţat unde să pun sticla, unde să pun o cutie de carton. Am vizionat şi un film frumos şi ne-am jucat un joc. Este important să colectăm selectiv pentru că aşa ne salvăm planeta”, a spus Bianca, elevă a clasei a IV-a la CNTV.

Astăzi, laboratorul mobil al reciclării va ajunge şi la elevii Şcolii Gimnaziale “Sfântul Nicolae” din Târgu Jiu.

Vizualizări: 219

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: