Autoritățile locale dintr-o comună din Gorj se luptă cu ambrozia

Mobilizare exemplară a autorităților locale din comuna gorjeană Dănești pentru distrugerea ambroziei care a cuprins toată comuna. În această săptămână, angajații primăriei au luat la pas toată localitatea pentru curățarea zonelor unde a crescut această plantă.

Ambrozia este o plantă foarte periculoasă pentru sănătate și de aceea trebuie distrusă. Se pare că în comuna Dănești aceasta s-a răspândit foarte mult și de aceea autoritățile locale s-au văzut nevoite să intervină pentru distrugerea acestei plante.

Timp de o săptămână s-a muncit neîntrerupt în toate satele din localitate. ”Vreau să vă spun că, de la începutul acestei săptămâni, am intervenit pentru distrugerea ambroziei în toate satele din comuna Dănești. S-a intervenit cu angajații primăriei pe toate drumurile sătești și comunale, pe toate ulițele și acolo unde a fost descoperită ambrozie am procedat la distrugerea ei. Am desfășurat ample acțiuni de curățire a localității de această plantă dăunătoare și o să continuăm și în zilele următoare”, a declarat primarul Mădălin Paliță.

Și cetățenii din Dănești au primit somații de la autoritățile locale să distrugă această plantă din gospodării. ”Toți angajații primăriei au fost săptămâna aceasta în teren și au împărțit somații cetățenilor pentru a curăța proprietățile de ambrozie. Sunt oamenii care s-au conformat și au muncit cot la cot cu noi. Este important să fim responsabili, mai ales că la nivelul localității ambrozia s-a înmulțit destul de mult”, a mai spus Mădălin Paliță.

Proprietarii de terenuri sunt direct responsabili pentru combaterea acestei plante și, dacă nu se vor conforma, vor fi sancționați.

Galerie foto





Vizualizări: 2,639

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: