Autorităţile vor să oprească accidentele din Câmpu Mare cu o troiţă

Numărul mare de accidente produse în intersecţia din Câmpul Mare soldate cu pierderi de vieţi omeneşti ridică semne de întrebare primarului din Bengeşti-Ciocadia, dar şi sătenilor. Localnicii cred că locul respectiv este blestemat, iar edilul îşi ia măsuri de precauţie. A comandat o troiţă pe care vrea să o pună chiar în intersecţie, iar apoi să aducă un preot să o sfinţească. Troiţa este deja în lucru, în atelierul unor localnici din Bengeşti-Ciocadia.

De-a lungul timpului, în intersecţia din Câmpul Mare, au avut loc zeci sau chiar sute de evenimente rutiere. Multe dintre acestea s-au soldat chiar şi cu pierderi de vieţi omeneşti. Acest lucru îl face pe primarul din Bengeşti Ciocadia să creadă că zona ar fi blestemată. Din acest motiv a comandat o troiţă pe care vrea să o pună chiar în „intersecţia groazei”. „Au fost foarte multe accidente în intersecţia din Câmpul Mare. Au fost rănite zeci de persoane. Au fost şi oameni care şi-au pierdut viaţa aici. M-am gândit că trebuie să fac ceva. Am comandat o troiţă să o punem acolo pentru că m-am consultat şi cu cetăţenii şi credem că este ceva necurat acolo. Oamenii zic de spirite. Eu sunt un om credincios şi de aceea, am decis să pun acolo o troiţă”, a declarat Victor Geogia.

Nu doar edilul se gândeşte la ce este mai rău, ci şi localnicii: „Au fost foarte multe accidente. Mereu se întâmplă câte ceva. Au murit mulţi oameni aici. Cred că şi-a băgat dracu coada că altfel nu-mi explic. E ceva necurat, cred că locul ăla e blestemat. I-am spus primarului să ducă popii acolo să facă slujbă, sau să pune o cruce, o troiţă ceva să alunge răul”.

Slujbă religioasă la faţa locului

În acest moment, doi localnici din comuna Bengeşti-Ciocadia lucrează la troiţă şi speră să fie gata în cel mai scurt timp. „Ne-a rugat domnul primar să facem o troiţă pentru comunitate. Noi lucrăm la ea şi sperăm să fie gata cât mai curând. Fiind vară, mai avem şi altceva de făcut, dar o s-o facem în câteva săptămâni. E mult de lucru ca să iasă ceva frumos. Şi până am ales lemnul a durat ceva timp. Noi în mod normal facem troiţa cu 1.000 de lei, dar acum e pentru comunitate. Nu luăm bani”, a declarat Gheorghe Curcă.

Când troiţa va fi gata se va pune în intersecţia şi un preot va oficia o slujbă religioasă pentru sfinţirea ei dar şi pentru pomenirea celor care şi-au găsit sfârşitul în acest loc. „O să o punem în intersecţie şi o să aduc un preot sau mai mulţi să o sfinţească şi să facă acolo o slujbă de pomenire. Îi aşteptăm pe toţi care vor să vină”, a declarat primarul.

Primarul Geogia are credinţă că în felul acesta participanţii la trafic nu vor mai avea parte de evenimente neplăcute.

Vizualizări: 216

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: