Sârbii veniţi la un festival din Gorj, implicaţi într-un accident

Ziua de vineri, 13 iulie, nu va fi uitată prea uşor de cei 39 de delegaţi din Serbia, care au reprezentat oraşul Niş la festivalul internaţional de folclor de la Târgu Jiu. Autocarul care îi transporta pe aceştia spre casă s-a răsturnat într-o curbă dublă pe raza localităţii Broşteni, din Mehedinţi.

La nici o oră după ce plecaseră de la Târgu Jiu, sârbii s-au trezit cu roţile în sus, într-un moment în care tocmai îşi făceau planurile despre cum vor trece prin vamă şi despre drumul spre casă. Şoferul acestora a avut ghinionul ca în faţă, după ce a luat curba, una cu vizibilitate bună, să îi apară o maşină a unui localnic ce dorea să vireze la stânga, pe un drum secundar. Tânărul din Broşteni lăsase două maşini care îi veneau din faţă, dinspre Drobeta Turnu Severin, să treacă, iar când se pregătea să ia virajul, s-a pomenit lovit puternic din spate.

Inevitabilul s-a produs şi autocarul s-a răsturnat pe partea dreaptă a şoselei, într-un şanţ adânc de vreo doi metri. Dansatorii şi, mai ales, dansatoarele din ansamblul folcloric au tras o spaimă soră cu moartea când s-au trezit în autocarul răsturnat pe partea dreaptă a rândului de geamuri. Parbrizul şoferului s-a făcut ţăndări şi pe acolo au şi fost evacuaţi apoi. Nimeni nu şi-a pierdut viaţa, dar nu mai puţin de 22 dintre oaspeţii veniţi la Târgu Jiu au fost transportaţi la spitalul din Drobeta Turnu Severin. Ambulanţele au venit în număr mare, şase fiind aduse la Severin şi trei, inclusiv una de SMURD, fiind „împrumutate” de la Motru, pentru ca autorităţile să facă faţă numărului mare de răniţi. Chiar şi aşa, unele dintre ambulanţe au făcut câte două drumuri, iar altele au plecat şi cu câte 2 sau chiar 3 răniţi spre spital, pentru a asigura un transport cât mai rapid spre unitatea sanitară. Cei care au rămas teferi sau cu răni pentru care nu au dorit internarea au fost transportaţi ulterior la Severin cu un autocar pus la dispoziţie de Prefectura Mehedinţi, prefectul judeţului venind personal la faţa locului pentru a se asigura că sârbii beneficiază de tot ajutorul posibil şi că intervenţia pompierilor, inclusiv a celor de la Motru, este promptă.

Vizualizări: 197

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: