S-au dat comisari OPC şi au luat bani de la vânzători

Patru bucureşteni au fost reţinuţi de poliţiştii din Turburea pentru 24 de ore sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune. Aceştia au intrat în mai multe magazine de pe raza localităţii şi s-au prezentat ca fiind comisari ai Oficiului pentru Protecţia Consumatorilor. Falşii comisari au început să verifice marfa şi unde au găsit nereguli au ameninţat vânzătoarele că vor primi amendă. Gestionarele susţin că li s-au propus înţelegeri pentru a renunţa la amenzi. Ieri, falşii comisari au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbuneşti cu propunere de arestare preventivă.

Cei patru bucureşteni, trei bărbaţi şi o femeie cu vârste între 30 şi 48 de ani, membri ai unei organizaţii non-guvernamentală pentru protecţia consumatorilor au ajuns marţi în comuna Turburea şi au intrat în mai multe magazine din localitate. Aici s-au prezentat ca fiind comisari ai Oficiului pentru Protecţia Consumatorilor şi au început să verifice marfa. Acolo unde au găsit nereguli le-au spus vânzătoarelor ca primesc amenzi dacă nu ajung la o înţelegere. În acest context gestionarele le-au oferit diverse sume de bani şi produse pentru ca falşii comisari să nu încheie procese verbale. „Au intrat în magazin trei bărbaţi şi o femeie. Ne-au fluturat nişte legitimaţii pe sub nas, au spus că sunt comisari de la OPC şi au venit să verifice marfa. S-au uitat prin rafturi, au verificat o parte din produse. Au găsit două iaurturi expirate de o zi şi au zis că nu este posibil aşa ceva, că ei nu trec cu vederea peste acest lucru şi că îmi fac proces verbal să mă amendeze. Între timp au luat nişte şerveţele, îngheţată, acetonă şi alte chestii şi nu au plătit nimic. Mi-au spus că dacă vreau putem ajunge la o înţelegere. Le-am dat 2 milioane că atât aveam în magazin că am plătit distribuitorii. Am avut noroc, pentru că o fată de la un alt magazin a dat 6 milioane şi marfă”, a spus o vânzătoare.

Au fost prinşi la timp

Falşii comisari au fost prinşi de poliţie după ce vânzătoarele au început să vorbească între ele de cele întâmplate şi un patron din zonă a sunat la Oficiul pentru Protecţia Consumatorilor Gorj pentru a verifica dacă în zonă sunt inspectori în control şi li s-a spus că nu. Atunci a fost anunţată poliţia. „Eu când am plecat la lucru am văzut maşina piraţilor ăstora în faţa magazinului de lângă mine. Am înţeles că aceşti au ajuns şi la magazinul primarului de la Săuleşti şi acesta a sunat la OPC să întrebe dacă este echipă în zonă pentru că li s-a părut ciudat şi nu-i cunoşteau, mai ales că au venit cu maşină de Bucureşti. Cei de la OPC au spus că nu este echipă în zonă şi a anunţat poliţia. Aşa i-a prins, dar au apucat să dea nişte ţepe”.

Au stat ore întregi la audieri

Bucureştenii nu au recunoscut nimic, dar în urma percheziţiilor s-a găsit în maşina acestora mai multe produse şi o sumă de bani. ”Poliţiştii au găsit produsele pe care le-au luat de la noi din magazin la ei în maşină. Au găsit şi bani. Am înţeles că aproximativ 2.000 de lei. De la mine au luat 2 milioane de la altcineva şase şi cine ştie pe unde au mai trecut. La poliţie nu au recunoscut nimic şi au avut şi neruşinarea să ne râdă în faţă că tremuram în magazin când au intrat de parcă ne-ar fi bătut soţii”.

Bucureştenii au fost audiaţi ore întregi de poliţiştii din Turburea până şi-au pierdut răbdarea. „Ne râd în faţă. Noi stăm să vedem ce se întâmplă cu ei şi ei îşi bat joc de noi. Îi apucă şi boala stând la poliţie. Când au venit la noi erau siguri pe ei şi acum se simt rău, trebuie să-şi ia pastile, s-au dus la cabinet să-şi măsoare tensiune. S-au plâns că au probleme cu inima că sunt cardiaci”.

După miezul nopţii, poliţiştii au decis să-i reţină pentru 24 de ore sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune. „Nu avem nicio vină. Nu am luat niciun ban. Avem bani suficienţi. Nu am controlat nimic pentru că nu avem voie. Noi doar am informat”, spune unul dintre reţinuţi.

RECIDIVIŞTI

Falşii inspectorii au ajuns şi la magazinul primarului din comuna Săuleşti. Se pare că femeia a mai fost cercetată pentru înşelăciune, şi doi dintre bărbaţi pentru furt.

Vizualizări: 2,896

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: