Un cunoscut medic se așteaptă să apară tulpina românească

Valul 4 al pandemiei a găsit România cu cea mai mică rată de vaccinare din Uniunea Europeană, de numai 30%, ceea ce a făcut ca populația să devină extrem de vulnerabilă la varianta Delta a coronavirusului Sars-Cov-2.


“Ceea ce știm de când se tot schimbă variantele virale este că fiecare variantă nou-apărută a fost o variantă mai transmisibilă, cu contagiozitate mult mai ridicată. În România în acest moment, în care peste 20-25 % este rata de pozitivitate a testelor, ne arată că transmiterea virusului în comunitate este una extrem de intensă și în urma acestei multitudini de multiplicări ale virusului poate să apară o variantă virală”, a spus Radu Țincu, medic primar ATI al Spitalului Floreasca, potrivit Stirile Pro Tv.

“Întotdeauna variantele acestea virale au apărut unde nu a fost controlată transmiterea virusului. Varianta indiană a apărut atunci când erau peste 300-400.000 de cazuri pe zi. În România, la o asemenea viteză de transmitere a virusului, oricând poate să apară o nouă variantă virală”, a mai spus Țincu.


Luni au fost raportate 261 de decese, din care 238 erau nevaccinați. De la începutul pandemiei, 42.042 de persoane au murit în România din cauza Covid-19.

Vizualizări: 2,657

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: