Mezinca: „SNLO nu va disponibiliza anul acesta”

Ordonanţa 116 a fost aprobată, concediul de aşteptare fiind dat uitării. Judecând după situaţia financiară a SNLO, regimul de aşteptare era preferat de societate, angajaţii primind doar 75 la sută din salariu şi sporul de vechime. O anexă a Ordonanţa 116 prevede 400 de disponibilizări la SNLO şi câte o sută la complexuri. Mircea Mezinca, consilier în cadrul SNLO, spune că aceste disponibilizări nu vor avea loc cu siguranţă anul acesta, deoarece entitatea nu le-ar putea suporta din punct de vedere financiar. Este vorba de fapt despre bugetul de salarii, care a fost deja făcut, iar disponibilizările vor trebui făcute la începutul anului viitor.

Vor pleca acasă 400 de mineri de la SNLO, 100 de la Complexul Energetic Rovinari şi 100 de la Complexul Energetic Turceni. „Nu ştiu ce să vă spun despre concediul de aşteptare. Tot ce ştiu este că în momentul de faţă este pe la Ministerul Muncii şi că agreată este ordonanţa 116. Mai mult nu ştiu ce să vă spun deocamdată”, a declarat Mircea Mezinca. Conform ordonanţei 116 cei care vor pleca acasă vor beneficia de plăţi compensatorii de 29.000 de lei şi venituri de completare, lucru care în momentul de faţă este imposibil pentru SNLO. „Ce vă pot spune sigur este că dacă ordonanţa 116 va fi aprobată, disponibilizările nu vor avea loc sigur anul acesta, nici la noi, nici la cele două complexuri. Nu vom putea suporta financiar acest lucru. De aceea, dacă va fi cazul, disponibilizările vor fi făcute la anul”, a mai spus Mircea Mezinca.

Mitrescu: E mai bună ordonanţa 116

Liderul sindicatului Energia Rovinari, Constantin Mitrescu, a confirmat aprobarea ordonanţei 116, dar se aşteaptă publicarea acestei în Monitorul Oficial, dar şi stabilirea societăţilor care pot beneficia de ea.

Mitrescu a explicat faptul că această ordonanţă este în avantajul salariaţilor, care pot lua şi plăţi compensatorii, dar şi salarii de completare, date de Ministerul Muncii. „Aceste disponibilizări le poţi face la începutul anului. La Rovinari a fost aplicat programul de restructurare şi au fost disponibilizate 72 de persoane, care s-au încadrat. La Turceni este mai complicat, ei au personal mai tânăr“, a spus Mitrescu.

„Ordonanţa 116 este mai bună pentru că vor primi şi plăţile compensatorii şi le dă şi statul salarii“, spune sindicalistul.

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: