AVERTISMENT: Fotbalul gorjean, pe urmele baschetului şi handbalului

Narcis Răducan, preşedintele Clubului Pandurii, îi avertizează pe membrii fondatori că fotbalul va urma calea dispariţiei, aşa cum s-a întâmplat la baschet şi handbal, în cel mai scurt timp. Asta din cauză că nu mai există fonduri nici măcar pentru susţinerea echipei în Liga I. Răducan spune că, din luna decembrie, acţionarii nu au dat mai dat niciun leu pentru fotbal, fiind restanţieri şi la plata cotizaţiilor. 

 Narcis Răducan spune că vor trebui să ia decizii privind finanţarea în prima şedinţa AGA. Situaţia financiară continuă să fie una critică mai ales că Pandurii nu beneficiază de aportul încasărilor pe bilete. „Va avea loc o întâlnire AGA în care trebuie să se ia anumite decizii. Din păcate, este greu să ne autofinanţăm în condiţiile în care nu jucăm acasă şi nu beneficiem de aportul încasărilor pe bilete. Sunt dator să avertizez membrii fondatori pentru că situaţia este extrem de delicată şi o să urmăm calea baschetului şi a handbalului”, a declarat Narcis Răducan, preşedintele Clubului Pandurii.

 Nu mai au bani pentru Liga I

Răducan susţine că nu mai există fonduri nici măcar pentru menţinerea echipei în Liga I. De mai bine de o jumătate de an, acţionarii nu au mai plătit clubului niciun leu. „Se vor întâmpla lucruri neplăcute pentru iubitorii sportului. Am luat o serie de decizii în vară pentru a reduce cheltuielile. Din păcate, nu este de ajuns. Din luna decembrie, absolut nimeni nu ne dă un ban, cei care ne-au dat, i-am dat înapoi, a fost vorba de împrumuturi”, spune Răducan. Nici banii încasaţi din drepturile TV, şi nici cei obţinuţi din vânzarea lui Hora nu sunt suficienţi pentru ca echipă să poată supravieţui. „În condiţiile în care membrii asociaţi nu ajută clubul nu vom avea puterea necesară să susţinem echipă nu în Liga I şi la nivelul Cupelor Europene. Banii încasaţi din drepturile pentru TV, nu ne ajută mult pentru că 20-25% din bugetul clubului era constituit din aportul CE Oltenia. Odată ce, atât CEO, cât şi ceilalţi acţionari, nu au plătit la zi contribuţia aşa cum s-au angajat nu sunt de ajuns banii, indiferent câţi de Hora o să vindem”, a precizat preşedintele Clubului Pandurii.

Răducan a declarat că CE Oltenia dădea câte 200 de mii de euro pe lună şi că acum este cod portocaliu la Pandurii, în privinţa banilor.

JUCĂTORI

Narcis Răducan a declarat că a redus salariile jucătorilor, pe lună, de la 16 de mii de euro la 120 de mii de euro.” Se poate face şi cu bani puţini dar cu bani deloc nu se poate”, a spus acesta.

Vizualizări: 772

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: