Reţetă de sirop de căpşuni cu puţin zahăr

Căpşunile sunt fruncte delicioase de vară din care puteţi prepara atât sirop cât şi ducleaţă. Ba mai mult, din aceleaşi fructe puteţi prepara siropul care păstrează savoare fructelor şi apoi dulceaţa.

În ceea ce priveşte siropul de căpşuni, acesta se poate prepara rapid, dacă este realizat prin fierbere, în doar 60 de minute, dar anterior fructele trebuie lăsate la macerat 12 ore.

Ingrediente:

    500 g căpşuni

    300 g zahăr

    200 ml apă

Modul de preparare: Se curăţă de codiţe şi se spală căpşunile, apoi se taie în bucăţi. Se pun într-un vas cu un pahar cu apă, se acoperă şi se lasă la macerat la rece, timp de 12 ore.  Fructele macerate se răstoarnă pe un tifon curat şi se storc deasupra unui vas.

În lichidul scurs se adaugă zahărul şi se fierbe totul, mai întâi la foc mic timp de 50 de minute, apoi se lasă să dea în clocot circa 10 minute, timp în care se adună spuma ridicată.

Se lasă să se răcească puţin, apoi se toarnă în sticle curate şi sterilizate. Sticlele se închid cu dopuri etanşe şi se păstrează în loc răcoros şi uscat. Siropul astfel obţinut poate fi consumat cu apă minerală sau poate fi folosit, ca atare sau diluat, la pregătirea prăjiturilor.

Căpşunile tăiate care au rezultat după macerarea siropului se pot folosi pentru a face dulceaţă, punând o cantitate egală de zahăr.

Vizualizări: 1,287

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: